Utopila sokyni i sebe | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Utopila sokyni i sebe

Ženy skončily své životy ve Vltavě u pražské Chuchle.
Ženy skončily své životy ve Vltavě u pražské Chuchle. (Ilustrační foto ara)

Ve vlnách Vltavy poblíž Chuchle našly v lednu 1896 smrt dvě ženy, obě profesí vychovatelky – Anna H. (†24) z Divišova na Vlašimsku a Adela R. (†21) z České Třebové. Policejní vyšetřování a lékařská zpráva ukázaly, že Anna Adelu do vody strhla a obě mladé dívky se utopily.

„Dvě slušně oděné ženštiny chodily včera po levém břehu vltavském sem a tam. Pojednou uchopila jedna z nich druhou a strhla ji s sebou do Vltavy, kde zmizely beze stopy.“ Tak znělo úřední oznámení, které 19. ledna 1896 zveřejnil obecní úřad v Chuchli. Policie zjistila, že šlo o milostný trojúhelník. Obě ženy se zamilovaly do zeměměřiče Otty H. (27). A ten vodil nešťastnice za nos, neboť románek udržoval jak s Annou, tak s Adelou. Obelhávané slečny se o Ottově dvojí hře dozvěděly. List Národní politika napsal: „Nakonec to byla Adela, která vyhledala Annu. Šla tak daleko, že se s H. seznámila a uzavřela s ní přátelství. Často se dívky scházely, jedna druhé o svých slastech a strastech vypravovala.“ Zeměměřič to nevěděl a udržoval dál známost jak s jednou, tak s druhou. Když to prasklo, napsal sukničkář Otto Anně dopis, ve kterém se přiznal, že skutečně miluje Adelu. S ní, s Annou, dosud jen flirtoval. Zápletku vyřešila Anna vraždou své sokyně a vlastní sebevraždou. Zeměměřič Otto H. nebyl nijak potrestán.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.