Oběsila se na třetí pokus | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Oběsila se na třetí pokus

Oběsila se na třetí pokus
Oběsila se na třetí pokus  (Ilustrační foto ara)

Dobrovolný odchod z pozemského světa si zvolila v říjnu 1926 Marie R. (†26) z vesnice Pavlice na jihozápadní Moravě. Oběsila se na půdě rodinného domku. A to až na třetí pokus.

Marie si počkala na chvíli, kdy její manžel, rolník, odešel z domova ven, a ve smyčce zavěšené na trámu pod střechou ukončila svůj život. Jakmile se její muž vrátil a našel ženu oběšenou na půdě, ihned nechal poslat pro lékaře. Ten ale neměl nejmenší šanci na smrti mladé ubožačky cokoli změnit, ačkoli se o to poctivě snažil. O této tragédii informoval deník Lidové noviny 5. října 1926. Jak podotkl, mladá žena v poslední době jevila známky stupňující se duševní choroby. O dobrovolné ukončení života se pokusila neúspěšně už dvakrát předtím. »Domácím lidem« se však podle novinové zprávy pokaždé podařilo jejímu neuváženému úmyslu zabránit. Tentokrát se Marii R., trpící s největší pravděpodobností schizofrenií, sebevražda v nestřeženém čase konečně podařila

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.