Hamižná bába zavraždila vnučku (†3 měs.) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Hamižná bába zavraždila vnučku (†3 měs.)

Fotografie
Fotografie (internal)

Vlastní malou vnučku Toničku (†3 měsíce) zákeřně zavraždila Anna S. (64). Miminko se svými komplici ukradla z kolébky, utopila a pak zase vrátila. 

Čtyři a půl roku trvalo četníkům z Nové Bani v tehdejším Československu, než počátkem března 1937 objasnili vraždu nemanželské holčičky Toničky, která se narodila Rozálii S. v Hrabičově u Nové Baně. Otcem nechtěného dítěte byl dělník Anton S. Jeho matka Anna S. (64) velmi nelibě nesla soudní verdikt, který určil Antonu S. povinnost platit na děcko alimenty 80 Kč měsíčně. V létě 1932 se Anna S. domluvila se svým mladším synem Janem a s dalším mladíkem (17), že dítě zabijí.

 

V noci na 5. srpna vlezl nejmladší ze spiklenců k matce Toničky oknem, vzal spící holčičku z kolébky a vynesl ji ven. Tam čekala Anna S., která dítě utopila v močidle konopí. Mladík pak mrtvolku opět oknem odnesl do kolébky. Vše mělo vypadat tak, že holčička v noci nečekaně zemřela. Četníci ale zjistili, že Tonička byla zavražděna. Důkazy proti rodině S. však chyběly. Teprve po téměř pěti letech se mladík, který dítě vzal z kolébky a následně do ní vložil mrtvolku, četníkům přiznal. Od Anny S. za to tehdy dostal 700 korun. Byl zatčen a s ním četníci zatkli i Annu S. a Jana S. Všichni byli dopraveni do soudní vazby a obžalováni z vraždy či podílu na vraždě.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.