Utopili seniorku ve studni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Utopili seniorku ve studni!

Důchodkyni hodili zločinci do studně.
Důchodkyni hodili zločinci do studně. (ilustrační foto ara)

Starší žena ze slovenské obce Ihľany u Popradu zmizela v červenci 1986 záhadně ze svého rodinného domku. Až později byla nalezena utonulá ve studni. Její blízcí usoudili, že si nešťastnice v pohnutí mysli sama vzala život.

Pitva ovšem přinesla všeobecné překvapení. Znalci vydali zprávu, podle které nešlo o sebevraždu, nýbrž o promyšlenou vraždu. Kdosi hodil ubožačku do studny a nedal jí šanci dostat se z ledové vody ven. Svědčily o tom podlitiny na nebožčině hlavě, těle a rukou. Deník Rudé právo o tragické události pod Vysokými Tatrami informoval 16. července 1986. Zároveň pochválil práci východoslovenské mordparty.

Kriminalisté totiž zjistili, že vraždu mohla spáchat dvojice podezřelých – muž (23), který nikde nepracoval, a jeho mladičká společnice (18). Detektivové oba hledané vypátrali a vyšetřovatel je nechal posadit do policejní cely. Pod tíhou důkazů se zločinný páreček k vraždě doznal. Seniorku okradli kvůli jejím úsporám.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.