Chtěl pomoct, dostal ránu nožem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chtěl pomoct, dostal ránu nožem!

Vrah se chtěl vrhnout do Dunaje a spáchat sebevraždu.
Vrah se chtěl vrhnout do Dunaje a spáchat sebevraždu. (Ilustrační foto ara)

Učedník Jozef J. (†17) doplatil v prosinci 1929 životem na svou snahu uklidnit kluky rozvášněné karetní hrou. Běsnící školák Jozef S. ho bodl nožem do hrudi těsně pod srdce a těžce zraněný nešťastník zemřel v komárenské nemocnici.

Pro dobrotu – na věčnost. Tak by se dala parafrázovat nešťastná událost, která se odehrála poblíž Komárna v tehdejším Československu. Parta kluků tam hrála karty a horkokrevný teenager Jozef S. se nedokázal vyrovnat se skutečností, že trvale prohrával. Podezíral ostatní mladé karbaníky ze švindlování a vyvolal rvačku.

O neštěstí informoval denní tisk 8. prosince 1929 takto: „Kolemjdoucí J. chtěl kluky uchlácholiti, což se mu však stalo osudným. Rozzuřený S. vytáhl z kapsy velký nůž, který vší silou vrazil J. do prsou, takže tento klesl k zemi úplně zalitý krví. Když se S. vzpamatoval a viděl, co udělal, dal se na šílený útěk rovnou ku břehu Dunaje. Zde se chtěl vrhnouti do vody, v čemž mu však dva dělníci zabránili a mladého násilníka předali četníkům.“ Jaké byly další osudy ještě nezletilého vraha Josefa S., není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.