Kočí chtěl zabít čeledína | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kočí chtěl zabít čeledína

Kladivem se lednové noci roku 1936 pokusil lupič zavraždit čeledína Petra B. (20), kterého přepadl v maštali statku v Petržalce u Bratislavy. Čeledín naštěstí nahmátl vidle a útočníka zahnal.

Lupič sice zmizel, nechal však v maštali baterku a klobouk. Petr B. nevěřil svým očím. Klobouk totiž patřil kočímu Jánu A., kterého čeledín považoval za nejlepšího kamaráda. „Petr B. se v noci v maštali probudil a zpozoroval, že se mu někdo hrabe pod polštářem.

Byl oslepen září elektrické svítilny a v následujícím okamžiku ho neznámý silně uhodil kladivem do hlavy. Rychle se vzpamatoval a uchopil železné vidle. Ve tmě došlo k zoufalému boji a útočník vzal do zaječích,“ popsal incident dobový tisk. Podle klobouku čeledín pochopil, že se ho pokusil zabít právě Ján A.

Jedině on věděl, že Petr schovává pod polštářem 80 korun. Ráno čeledín oznámil událost bratislavské policii. Když Jána A. dopadla, kočí se nařčení z pokusu vraždy a loupeže bránil. Klobouk mu prý kdosi ukradl... Do kriminálu ho nakonec dostalo svědectví majitele statku, jenž v baterce jednoznačně poznal majetek kočího A. Ten byl obžalován a poslán do vazby.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.