Oloupili faráře o bony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Oloupili faráře o bony!

Bony a klid. Tak tenhle film proslavil tuzexové poukázky.
Bony a klid. Tak tenhle film proslavil tuzexové poukázky. (Ilustrační foto: scom)

Ani vyzpovídat se, ani pro rozhřešení nepřišli na faru v Mimoni na Českolipsku v lednu 1972 tři mladíci (17, 17, 16). Naopak, jejich záměrem bylo oloupit kněze. Sebrali mu dokonce i tuzexové bony.

Sluha boží patrně plánoval nákup luxusnějšího zboží. Proto měl na faře bony, tedy poukázky na nákup ve speciálních prodejnách Tuzex. Lupiči mu je sebrali a vynutili si i vydání klíčků od knězova osobního vozu. Pak vytrhli ze zdi přípojku telefonu, aby si farář nemohl přivolat pomoc, ruce i nohy mu svázali drátem, faru zamkli a s klíči zmizeli bůhvíkam. Velebný pán se po delším čase dokázal z pout vysvobodit.

Nezbylo mu nic jiného, než vyskočit z okna. Bylo to šest metrů vysoko, ale při knězi stál anděl strážný – sice se zranil, ale skok přežil. Pak požádal v telefonní ústředně, která tehdy fungovala v přízemí farské budovy, aby odtud zavolali záchranku a Veřejnou bezpečnost. Zatímco kněz putoval do nemocnice, muži zákona zahájili pátrání po loupeživé trojici. Poměrně brzy skončili mladí ničemové v policejní cele. Bony utratit nestihli.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.