Expres smetl deset jalovic | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Expres smetl deset jalovic

Krávy utekly z pastviny na železniční trať.
Krávy utekly z pastviny na železniční trať. (ilustrační foto ara)

Strojvedoucí rychlíku jedoucího v červnu 1988 na trati z Karlových Varů do Mostu nevěřil svým očím. Když projel zastávkou Hájek a blížil se k nádraží v Ostrově, zjistil, že se lokomotiva řítí přímo mezi stádo krav. 

Strojvedoucí okamžitě spustil rychlobrzdu, ovšem střetu s dobytčaty se nedalo nijak zabránit. Vlak na kolejích srazil celkem deset jalovic, které byly buď na místě mrtvé, nebo bylo nutné utratit je, protože jejich zranění jim nedávala naději na přežití a vyléčení. Naštěstí ve vlakové soupravě nebyl zraněn nikdo z cestujících ani z vlakové čety.

O kuriózní události informoval deník Rudé právo 16. června 1988. Případem se zabývali kriminalisté Veřejné bezpečnosti z Karlových Varů. Zjistili, že kravky se dostaly na železniční trať nešťastnou náhodou. Některé z nich se »podařilo« protrhnout elektrický ohradník a vzniklým otvorem z pastviny uteklo celé stádo. Na železničním náspu okusovaly řídkou trávu. Státní statek, kterému jalovice patřily, utrpěl škodu vyčíslenou částkou 120 tisíc tehdejších korun. Zda byl někdo ze zaměstnanců statku trestně stíhán pro nedbalost, list neuvedl.

Zítra: Zastřelil bratříčka dědovou puškou

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.