Četníci odhalili zloděje akcií! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Četníci odhalili zloděje akcií!

Mezi ukradenými cennostmi byly i různé akcie.
Mezi ukradenými cennostmi byly i různé akcie. (Ilustrační foto ara)

Dřevěnou truhličku obsahující vkladní knížky, zlaté i stříbrné mince a cenné papíry v podobě akcií ukradli v létě roku 1934 obchodníkovi Jánu Ž. z Velkého Rovného u Žiliny na severovýchodě Slovenska neznámí chmatáci. Poškozený tím přišel celkově o čtvrt milionu tehdejších korun.

Četníci ze Žiliny dokázali za měsíc případ objasnit. Dostali echo, že jistý Jan S. z Holíče na slovensko-moravském pomezí nabízí k prodeji akcie. Patřily právě Jánu Ž. z Velkého Rovného.

Četníci Jana S. zatkli a jeho byt prohledali. Našli tam část věcí ukradených ve Velkém Rovném. Současně zahájili pátrací akci s cílem dopadnout i komplice Jana S. S pouty na rukou poté skončili manželka dopadeného zlotřilce a Emil M. z Kysuckého Nového Mesta. Ti přiznali, že se s Janem S. zúčastnili vloupačky do domu Jána Ž. Navíc pak práskli dalšího pachatele, Alexandra K. Ten bydlel právě ve Velkém Rovném a ničemům dal tip na bohatého souseda ze vsi. Alexandra K. četníci zatkli právě včas. Chystal se uprchnout za hranice. Obchodník Ján Ž. dostal většinu svých věcí zpět. Celý čtyřčlenný gang stanul před soudem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.