Srazil dva kluky letadlem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Srazil dva kluky letadlem!

Pilot letadla nedával pozor a zabil dva chlapce.
Pilot letadla nedával pozor a zabil dva chlapce. (Ilustrační foto scom)

K neuvěřitelné nehodě došlo na sklonku roku 1945 na Litoměřicku. Dva chlapce (oba †13) na loďce srazil svým strojem pilot akrobatického letadla. Neštěstí bohužel nepřežili.

K dvojnásobné tragédii došlo mezi Velkými a Malými Žernoseky na Litoměřicku. Herbert G. tam na pramici převážel přes řeku svého kamaráda a jeho maminku Marii D. Herbert si podle svědků počínal zdatně a bezpečně. Když dovesloval do středu řeky, stalo se něco, co nemohl nikdo čekat. Přilétlo letadlo předvádějící nedaleko ukázky letecké akrobacie.

Neopatrný pilot při manévru křídlem svého stroje srazil oba chlapce na loďce. Ti neměli šanci mohutný úder přežít. Zemřeli přímo před očima maminky jednoho z nich. „Svědkové neštěstí obviňují pilota letadla, že prováděl akrobacii nad vodou i zemí velmi neopatrně. Tragický případ je úředně vyšet řován,“ psal dobový tisk. Pilot skončil před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.