Oběti vytrhali zuby a vypíchli oči! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Oběti vytrhali zuby a vypíchli oči!

Vrazi svou oběť nelidsky mučili.
Vrazi svou oběť nelidsky mučili. (Ilustrační foto scom)

Nelidské trýznění prožil před svou smrtí roku 1905 starší Němec z Bavorska. Jeho vrahové ho zavlekli přes hranici do lesa blízko Tachova, kde mu umučili. Mimo jiné mu vypíchali oči a vytrhali zuby.

Tělo našel hajný knížete Windisch-Grätze a když ho uviděl, neměl daleko k mdlobám. Nešťastníka trýznitelé přivázali ke smrku a pověstný kat Mydlář by se od nich zřejmě měl dost co učit. Obě ruce oběti vrahové vykloubili. Do hrudi, paží, hlavy a krku řezali a bodali nožem. Probodnuté byly životně důležité vnitřní orgány – srdce, žaludek, plíce i střeva. Podle rozedřené kůže na zádech byl nebožák surově bičován. Měl vypíchnuté oči a vytrhané zuby. Četníci, které revírník na místo přivolal, nechtěli věřit svým očím…

„Policie se zprvu domnívala, že hrůzný čin provedl neznámý vyznavač podivného kultu, či že smrt měla míti rituální charakter, leč další vyšetřování ukazuje, že tato domněnka jest zřejmě mylná, a že muž měl před svou smrtí dlouho trpěti,“ psal tehdejší tisk. Vrazi i oběť pocházeli z Německa. O motivu mimořádně brutální vraždy se v dobových záznamech mnoho nedochovalo, mělo se ale jednat o mstu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.