Zákeřný vrah vraždil přímo v hájence! Byl to pytlák? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zákeřný vrah vraždil přímo v hájence! Byl to pytlák?

Fotografie
Fotografie (internal)

Nikoli v lese, ale přímo doma, v hájovně, zemřel hajný Ivan K. z Vyšné Hrabovnice na Podkarpatské Rusi. Večer 27. května 1932 ho ze dvora oknem zastřelil nikdy nevypátraný zločinec.

Hajný K. si hodlal zvýšit lesnickou kvalifikaci a povýšit v kariéře. Vražedná kulka přervala jeho život ve chvíli, kdy se u stolu v kuchyni připravoval nad učebnicí na »horárskou«, tedy služební zkoušku. V hornatém, na zvěř bohatém kraji kolem okresního města Volovec, kde Vyšná Hrabovnica leží, se dlouhá léta hojně pytlačilo. Nemajetní místní obyvatelé si touto nezákonnou cestou obstarávali maso na stůl. Mnoho vesničanů ukrývalo tajně držené střelné zbraně a hajní sváděli s pytláky nikdy nekončící zápas...

Ačkoli se po stopách vraha Ivana K. obratem pustilo československé četnictvo, veškerá snaha vyšla vniveč. Četníkům bylo známo, že Ivanu K. několikrát vyhrožovali pytláci. Vrahem byl tedy pravděpodobně někdo z místních vesničanů. Vypátrat se ho četníkům přes veškerou snahu ovšem nepodařilo, a nebyl tudíž nikdy potrestán.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.