Drsné sestry v jeslích: Batolata týraly nechutným způsobem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Drsné sestry v jeslích: Batolata týraly nechutným způsobem!

Když bylo batole pomalé, sestry ho štípaly.
Když bylo batole pomalé, sestry ho štípaly. (scom)

K případům ohavného týrání malých dětí docházelo několik let v jeslích ve středočeském městě R. Ředitelka Eva D. a její dvě podřízené batolata bily, zavíraly do tmavých komor a nedávaly jim napít.

V červnu 1982 začaly úřady v R. řešit, proč v poslední době tolik rodičů žádá o přeřazení svých dětí z jeslí, která vedla Eva D. Z jeslí navíc často odcházely na vlastní žádost i zaměstnankyně. Sestra Ladislava K. pracovala v jeslích jen dva měsíce, pak odešla. Při výslechu přiznala, že důvodem bylo to, že Eva D. týrala její dvouletou dceru. Holčičku, kterou měla ve své třídě, prý sadistická ředitelka tloukla a nadávala jí. Vrcholem bylo, když Ladislava K. zjistila, že Eva D. nevzala její dcerku na vycházku, ale nechala samotné batole za trest zamčené na záchodě.

Další sestra uvedla, že jí Eva D. a její kolegyně ukazovaly, jak má děti štípat do ucha, pokud jdou na vycházce pomalu. Když surovou praktiku odmítla, vyhrožovaly jí, že mezi ně nikdy nezapadne. I tato sestra si urychleně hledala jiné místo. Běžnými tresty v jeslích hrůzy bylo sprchování ledovou vodou, tahání za vlasy, zavírání to tmavé komory a štípání do stehýnek, oušek a podpaždí. Když dítě nesnědlo svou porci, nedostalo napít. Eva D. i její dvě podřízené stanuly před soudem. Nepomohlo jim ani zastrašování svědků, ani psaní výhružných anonymů. Soudce jim za týrání svěřené osoby udělil podmíněné tresty a především už navždy zakázal práci s dětmi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.