Prominentní právničku (†43) zabilo padající okno! Náhoda? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prominentní právničku (†43) zabilo padající okno! Náhoda?

Amanda Telferová
Amanda Telferová (Profimedia.cz, ara)

Spadlo vám někdy okno? Ne, nemyslíme systém Windows, ale skutečné okno... V britském hlavním městě se právě tohle stalo! A životem tuhle kuriózní nehodu nezaplatil nikdo jiný než soudci obávaná právnička Amanda Telferová (†43)! Šla na schůzku, jedla banán a... Zemřela! Z domu, který zrovna míjela, na ni spadlo obrovské okno i s rámem! Amanda byla na místě mrtvá...

Když v osudnou chvíli zabočila na Hanoverské náměstí, netušila, že si jde pro smrt. Na budově, ke které se blížila, dělníci zrovna instalovali rámy nových, skoro pětimetrových výloh v přízemí. Jeden z nich čekal na osazení v prvním patře.

Na chodníku nebyly žádné bariéry, takže kolem normálně procházely desítky lidí. Jenže zřejmě poryv větru anebo silný průvan obrovský rám doslova »vyrazil ze zdi« a ten spadl přímo na Telferovou!

„Stalo se to tak rychle, že ani nevykřikla,“ říká svědek z protější restaurace. „Když jsem k ní přiběhl, měla otevřené oči. Pohnula rukou, naposledy se nadechla a... Odešla,“ vzpomíná s pohnutím další svědek. Půltunový rám z ní zvedalo deset chlapů!

Amanda Telferová byla ztělesněním toho, čemu soudci v Londýně říkají »šťoura«. Mnoha soudcům lezla svou důsledností na nervy. Vedle vlastní právní praxe se totiž věnovala boji za práva Britů souzených v zahraničí, především v USA. Nabízela pomoc osobám, kterým podle jejího mínění hrozil přehnaně vysoký trest.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.