Čtyři brutálně zavražděné děti: Pohřeb bude uzavřený... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Čtyři brutálně zavražděné děti: Pohřeb bude uzavřený...

Tady v domě ležely v tratolišti krve čtyři zamordované děti.
Tady v domě ležely v tratolišti krve čtyři zamordované děti. (Aha! – Martin Přibyl, Michal Schneider, ČTK – Alexandra Mlejnková,)

Poslední sbohem čtyřem brutálně zavražděným dětem, Davídkovi (†8), Elišce (†5), Lukáškovi (†2) a dvouměsíční Romance, které pobodala a udusila jejich máma Romana Z. (36) přesně před týdnem v Širokém Dole na Svitavsku, dají jen jejich rodiny.

„Rozloučení se čtyřmi nebohými maličkými bude neveřejné,“ řekla Aha! Jana Kocichová z Pohřební služby Polička. Právě pracovníci tohoto ústavu se o tělíčka po hrůzném činu postarali. Pohřby všem dětem objednali a zaplatili jejich  tátové a prarodiče.

Ještě na počátku týdne o rozloučení s mrtvými dětmi nikdo z příbuzných neprojevoval zájem a dokonce se uvažovalo, že budou pohřbeni jen v papírových rakvích za peníze státu. Tyto informace pohřební služba vyvrátila již ve středu, kdy začaly desítky Čechů nabízet peníze na důstojný pohřeb.

„Na poslední cestě budou děti provázeny svými blízkými, a to přeci bylo přáním nás všech,“ uvedla Kocichová. „Chápeme ale i všechny, kteří mají zájem se s dětmi rozloučit a uctít jejich památku. Zvažujeme konání mimořádného pietního aktu v naší obřadní síni, termín oznámíme,“ dodala Kocichová.

Matka vražedkyně je ve vazbě, stále hospitalizovaná na psychiatrii vězeňské nemocnice v Brně.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.