Pomatenec v Sydney držel 12 hodin vlastní dceru jako rukojmí! S bombou obsadil soud! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pomatenec v Sydney držel 12 hodin vlastní dceru jako rukojmí! S bombou obsadil soud!

Únosce se v soudní paruce několikrát ukázal v okně.
Únosce se v soudní paruce několikrát ukázal v okně. (ČTK/AP, ara)

Parramattu, předměstí australského města Sydney, musela včera ráno uzavřít policie, poté co budovu tamního soudu obsadil muž (52) s výbušninou a vlastní dcerou, kterou držel jako rukojmí. Nebylo přitom vůbec jasné, o co pomatenému teroristovi jde. Nakonec ho po 12 hodinách zadrželo policejní komando.

„Asi v 9.15 ráno vstoupil do budovy muž s dívkou, které je kolem 10 let. Chtěl mluvit s jedním úředníkem, a když ho nemohl zastihnout, začal bláznit,“ říká recepční Betty Horová, která byla v tu chvíli jedinou přítomnou osobou. Nakonec ale utekla, když dotyčný začal ničit nábytek, házet knihami a vykřikovat, že má v batohu bombu.

Dívka (12) mu říkala »tati«. Muž se ukryl v budově a později se objevil v jednom z oken polosvlečený a se soudcovskou parukou na hlavě. Před davy shromážděných novinářů pak na paruku demonstrativně plivl.

Následně začal demolovat vybavení kanceláře, rozbíjel okna a vyhazoval ven telefonní aparáty. Policisté pro jistotu evakuovali okolí soudu v okruhu 100 metrů.

Už během dopoledne se objevily první výpovědi lidí, kteří muže znali. Údajně jde o obávaného násilníka, který má v místě bydliště špatnou pověst. Jedna sousedka přiznala, že se ho bojí. Jméno ale policie zatím nezveřejnila.

Policejním vyjednavačům se nepodařilo zjistit, jaké měl požadavky. Proto po 12 hodinách nastoupilo do akce speciální komando, které muže rychle zadrželo. Jeho zmatená a vyděšená dcera byla předána matce.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.