Zloději se neštítí opravdu ničeho... Zmlátili a okradli 92letého stařečka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zloději se neštítí opravdu ničeho... Zmlátili a okradli 92letého stařečka!

Pana Sedláře zloději velmi silně udeřili do zátylku...
Pana Sedláře zloději velmi silně udeřili do zátylku... (pro Aha! – Marek Lukeš)

Tak brutální útok na starého člověka policisté na Zlínsku nepamatují! Obětí se stal Rudolf Sedlář (92) z Kašavy na Zlínsku. Bezohledný čin přitom začal zcela nevinně, zloději použili známou fintu a muž ji nestačil prokouknout...

„Čekal jsem před barákem na oběd, když u branky zastavilo auto a z něj vylezli dva milí pánové. Řekli mi, že jsou z nějaké nadace a že jako nejstarší občan Kašavy dostanu od nich dárek a 30 tisíc korun,“ svěřuje se stařík.

Dva čtyřicátníci tmavší pleti se následně vetřeli do domu pana Sedláře a vyrukovali se známým trikem.

„Chtěli po mně rozměnit peníze. Tak jsem odešel do ložnice pro peněženku a pak už si pamatuju jen strašnou ránu do zátylku. Probral jsem se, až když už byli pryč. A pět tisíc z peněženky s nimi... Až tehdy jsem si uvědomil, že jsem pěkně naletěl,“ souká ze sebe muž pohybující se jen o invalidní holi.

Podle kriminalistů měl velké štěstí, že vůbec přežil. Zraněného muže totiž nechali ležet na podlaze a stříbrným vozem odjeli. V ten samý den se o pár vesnic dál navíc stal další podobný čin.

„Obětí tentokrát byla 88letá paní, která přišla o několik desítek tisíc korun. Nyní prověřujeme, zda spolu oba případy nesouvisejí,“ řekl Aha! zlínský policejní mluvčí Josef Havela.

Okradený Rudolf Sedlář se už z přepadení oklepal a vše bere s nadhledem. „Peníze jsem chtěl dát vnučce na svatbu, ale hlavní je, že žiju... Bůh dal, bůh vzal. Zamlada, když jsem dělal u Bati, jsem si našetřil 28 tisíc, z kterých mi po měnové reformě zbyly směšné tři stovky. Takový je život, »bečet« nebudu,“ uzavírá svérázný důchodce.

Autor:  ml

Přečtěte si
dobby
2. 8. 2011 • 13:44

Snědé viděti - kvér do ruky vzíti a psy pustiti!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.