Muž se díval na povodeň a... Voda ho strhla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Muž se díval na povodeň a... Voda ho strhla!

Tělo mrtvého muže vylovili potápěči 300 metrů od místa, kde zmizel.
Tělo mrtvého muže vylovili potápěči 300 metrů od místa, kde zmizel. (Mediafax)

Nejdrsněji povodňová vlna zasáhla Zlínsko a Vizovicko, ohroženy byly především obce Liptál, Všemina a Trnava. A právě tam voda i zabíjela!

„Svědkyně před desátou večer viděly v rozvodněném potoce v Trnavě člověka, který následně zmizel pod hladinou,“ sdělil Aha! mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Okamžitě se rozjela pátrací akce, ale vzhledem k extrémním podmínkám ji velitel zásahu po hodině odvolal. Záchrana nebyla možná. Mrtvolu muže nakonec objevil až v pátek po poledni speciální potápečský tým z Brna asi 300 metrů od místa, kde jej proud strhl.

Údajně jde o otce tří malých dětí, původem z Ukrajiny. Prý se jen šel podívat na zuřící živel a sám se stal jeho obětí! „Zdrcené rodině jsme nabídli psychologickou pomoc,“ sdělil Mitáček.

Blesková povodeň ale může mít i druhou oběť – jeden svědek totiž spatřil mrtvolu v řece Dřevnici v centru Zlína. Následně ale opět zmizela pod hladinou a nepodařilo se ji zachytit a zatím ani nalézt.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.