Radim z Ostravy rapoval o smrti: 9 let za bodání do dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Radim z Ostravy rapoval o smrti: 9 let za bodání do dětí!

Fotografie
Fotografie (internal)

Devět let za mřížemi! Takový rozsudek si včera u soudu vyslechl Radim (16), který loni v listopadu v Ostravě pobodal tři děti. Všechny jeho oběti naštěstí přežily, dva chlapci ale byli v kritickém stavu.

Radim zaútočil postupně na tři chlapce ve věku patnáct, třináct a pouhých devět let. Útočník zbožňoval agresivní rapovou hudbu a sám skládal texty plné nenávisti.

Mladík byl problémový dlouhodobě. Letos v lednu byl navíc odsouzen k podmíněnému trestu za ublížení na zdraví. Útoky na bezbranné děti byly navíc mimořádně zákeřné.

„Nůž vždy schovával za tělem. Oběti se nejdříve snažil uchlácholit. Pak je napadl,“ řekla předsedkyně senátu. Například třetí, nejmladší a nejvážněji zraněné oběti nejdřív řekl, ať nepláče, že vše bude v pořádku. Vzápětí devítiletého školáka na houpačce dvanáctkrát bodl.

Impulsem ke krvavému řádění byl rozchod s přítelkyní. Mladíka doprovázel kamarád Filip, který však při prvním útoku utekl. Ten souzen nebyl.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.