Kuchař Emanuele Ridi (43) o dobrém jídle, manželství a vztahu s tanečnicí Lucií Hunčárovou (31): Jsem jako sopka, totálně exploduju!
Už nějakou dobu prožíval Emanuele Ridi (43) manželskou krizi! S Janou (41), která před časem porazila zákeřnou rakovinu prsu, jim to přestalo klapat, a i když jsou svoji od roku 2001, padlo i slovo rozvod. Naděje na návrat svitla, když se populární „Ital v kuchyni“ objevil loni na podzim ve StarDance a manželka ho i se synem Giacomem (11) chodila na televizní přenosy podporovat. Jenže paradoxně právě taneční show Ridiho sblížila s úplně jinou ženou. S jeho taneční partnerkou Lucií Hunčárovou (31), která před tím osm let žila s kolegou Janem Onderem (32). V rozhovoru pro Aha! pro ženy Emanuele prozradil nejen to, jak se s Lucií dal dohromady, ale odkryl i tajemství italské kuchyně.
Svůj vztah jste s Lucií zpočátku tajili. Prozraďte, kdy mezi vámi přeskočila ta pověstná jiskra?
„Ze začátku soutěže byl mezi námi hlavně velký respekt. Ale myslím, že kolem Vánoc, tedy až po skončení StarDance, ta jiskra mezi nás přišla. My jsme spolu nejdříve strávili opravdu hodně času, byli jsme kamarádi, parťáci a až pak přišlo to další.“
Byla na vás Lucie v soutěži přísná?
„No, řeknu vám to asi takhle. Na začátku byla přísná, ale pak už…no pak už jsme nebyli přísní.“ (směje se)
Do televize vás chodila podporovat i manželka Jana se synem Giacomem. Jak spolu nyní vycházíte, i když už spolu nebydlíte?
„Máme dobrý vztah, jsme v pohodě. Vycházíme spolu úplně normálně.“
Vaše manželka vám pomáhala i při vašich profesních začátcích v Čechách. Jak na tu dobu vzpomínáte?
„Na to se nedá zapomenout. Je to už více než osmnáct let. Začátky byly těžké. Byli jsme v práci jen tři – já, moje žena a ještě jeden pomocník. Pak jsme přijali jednoho číšníka a tahali jsme to celé ve čtyřech. Měli jsme zastrčené místo na Praze 6 a jen pár jídel v nabídce. Dlouho jsme se plácali, ale pomalu se nám všechno rozrostlo. Bylo to těžké, ale stálo to za to.“
Vraťme se ještě ke StarDance. Byla taneční show skutečna tak náročná, jak o ní řada soutěžících mluví?
„Bylo to hodně náročné! Protančil jsem hodiny, a dokonce jsem i zhubnul. Tenkrát to bylo pět a půl kilo, jenže už je mám zpět a k tomu se přidalo i nějaké to kilo navíc. (směje se) Trénovali jsme pět hodin denně. Střídalo se to, třeba jsme tři hodiny dřeli dopoledne a pak ještě dvě hodiny jsme tančili odpoledne.“
Míval jste velkou trému?
„Vždycky a dost velkou. Třásla se mi kolena. Ale postupem času mě to nějak začalo opouštět. Už jsme to brali s Lucií tak, že jdeme do toho ať se děje, co se dějě. Snažili jsme se to nezkazit, ale ta tréma už nebyla tak velká, jako třeba při prvních dvou dílech.“
Upřímně, šel byste do toho ještě jednou?
„Okamžitě! Opravdu. Kdyby mě pozvali ze Slovenska, tak nezaváhám ani minutu a jdu.“ (směje se)
Emanuele, vy jste ale především kuchař… V čem podle vás spočívá kouzlo italské kuchyně?
„Tím hlavním a největším kouzlem je samozřejmě jednoduchost. Důležité jsou také kvalitní ingredience a hlavně, není jich potřeba hodně. Tím nejdůležitějším je však neplácat páté přes deváté. A to právě mnoho lidí neumí. Myslí si, že čím víc věcí do jídla přidají, že tím to bude lepší. Jenže to je ta největší chyba. Body navíc italské kuchyni také přidává počasí a krásné prostředí.“
Celý rozhovor, v němž hovoří o vztahu s Lucií Hunčárovou i o italské kuchyni a přidává také několik skvostných receptů, najdete v tištěném Aha! pro ženy! V prodeji vždy od úterý, a to jen za 8,90 Kč!