Telefonování zlevní! V EU budou SMS za 3 Kč! Už od července... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Telefonování zlevní! V EU budou SMS za 3 Kč! Už od července...

Také Češi se mohou těšit na levnější volání ze zahraničí.
Také Češi se mohou těšit na levnější volání ze zahraničí. (profimedia.cz)

PRAHA – Konečně! Od července v celé Evropské unii zlevní zasílání krátkých textových zpráv z mobilních telefonů v zahraničí. Za SMS tak Češi zaplatí maximálně 11 eurocentů, tedy asi tři koruny bez DPH.


Včera o tom rozhodli europoslanci, kteří stanovili cenové stropy pro volání a využívání datových služeb v zahraničí. Za SMS zákazníci bez daně zaplatí při zasílání z jiného státu sedmadvacetičlenného bloku v přepočtu nejvýše tři koruny, zatímco nyní je to něco kolem osmi korun. Navíc operátoři budou muset také povinně účtovat lidem ceny za roaming za jednotlivé sekundy, i když si budou moci stanovit minimální dobu hovoru, a to ve výši půl minuty.

Kliknutím zvětšete


Také 02 nabídne internet bez paušálu

PRAHA (kot, ČTK) – Telefónica O2 od 11. května poprvé nabídne připojení k internetu bez nutnosti platit paušál za telefonní linku. Například nabídka s rychlostí osm Mb/s tak vyjde na 750 korun měsíčně. Zákazník proti nynějšímu modelu ušetří 81 korun. Operátor bude zároveň na podobném principu nabízet i internetovou televizi za 650 Kč. Jako bonus zákazník k internetovému připojení získá základní nabídku internetové televize s 11 kanály a bezplatné volání mezi dvěma mobilními čísly v rámci rodiny. Pokud si k internetu objedná ještě mobilní připojení, vyjde jej paušál na 150 korun, u televize na 400 Kč a u telefonování od 81 Kč. Konkurenční firmy, jako je Volný nebo České Radiokomunikace, již připojení k internetu bez paušálu nabízí. Kabelová firma UPC poskytuje deset Mb/s za 490 korun měsíčně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.