Udusila seniorku chlebem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Udusila seniorku chlebem!

Událost se stala ve Fakultní nemocnici v Plzni.
Událost se stala ve Fakultní nemocnici v Plzni. (Foto plzen.cz)

 Šest let může strávit ve vězení sanitářka (31) z Fakultní nemocnice v Plzni. Policisté ji obvinili z usmrcení z nedbalosti. Kladou jí za vinu, že udusila jídlem pacientku.

Tragédie se stala 17. února na interní klinice. Ošetřovatelka údajně nutila starší pacientku, aby snědla chléb s máslem. Jídlo jí podle serveru Novinky.cz nacpala do úst i přesto, že žena protestovala a začala se dávit. Sanitářka poté odešla z pokoje a vrátila až ve chvíli, kdy ji zalarmovala další pacientka prostřednictvím tísňové signalizace.
Žena měla údajně ucpané dýchací cesty jídlem a přes veškerou snahu o záchranu zemřela.


Zůstává v práci
Ošetřovatelka jednala podle police proti stanoveným postupům. Strážci zákona pro ni navrhli vazbu z obavy, že by mohla ovlivňovat svědky, soud ale nechal ženu na svobodě. Do práce chodí dál. „Musíme ctít presumpci neviny. Po vzájemné dohodě jsme ji dotyčnou přeřadili na pracoviště, kde sterilizuje nástroje a nepřijde do styku s pacienty,“ řekl ředitel nemocnice Václav Šimánek.

Přečtěte si
milllikass...@...
9. 3. 2019 • 18:38

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.Com

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.