Zbyněk H. (24) pobodal mámu: Bylo by lepší, kdyby zemřela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Zbyněk H. (24) pobodal mámu: Bylo by lepší, kdyby zemřela

Obžalovaný Zbyněk H. v době činu studoval vysokou školu. *
Obžalovaný Zbyněk H. v době činu studoval vysokou školu. * (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

„Říkal jsem si už velmi dávno, že by bylo lepší, kdyby matka zemřela,“ vypověděl včera před soudem v Ústí nad Labem Zbyněk H. (24) z Mostu. Vzal totiž nůž a pokusil se vlastní mámu zabít! Za pokus o vraždu mu hrozí až 20 let vězení.

Na konci loňského září se rozhodl vyřešit spory se svými rodiči. V té době studoval ČVUT v Praze a k nim do Mostu přijel jen na návštěvu. Ta se ale změnila v teror. „Pro nůž jsem šel s rozmyslem, že otce odlákám z pokoje k počítači a zabiju matku,“ uvedl u soudu s tím, že o její vraždě uvažoval roky.

„Jednou jsem ji bodl do krku, ale nebylo to hluboko,“ popsal. Následně ťal nožem ještě několikrát vždy do oblasti hlavy. To už ho ale odtrhl otec, který tvrdí, že jeho syn je nevinný. „Je psychicky nemocný, má schizofrenii, bohužel jsme to včas neodhalili,“ řekl Aha!. Stejný názor má také útočníkova matka.

Soudce případ odročil na konec ledna, kdy vyslechne znalce z oboru psychiatrie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.