Psal si sám odměny, za firemní peníze studoval. Soud: Je to v pořádku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Psal si sám odměny, za firemní peníze studoval. Soud: Je to v pořádku

Raul C. měl důvod k úsměvu.
Raul C. měl důvod k úsměvu. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Zvesela opouštěl včera jednací síň ústeckého soudu Raul C. (54), bývalý ředitel společnosti Metropolnet, který čelil obžalobě z porušování povinností při správě cizího majetku. Podle soudkyně ale nic z toho, co udělal, není trestný čin, obžaloby ho proto zprostila.

Státní zástupce Raula C. vinil, že coby ředitel akciové společnosti patřící městu dával sám sobě odměny, za firemní peníze získal titul MBA a že nechal zpracovat tři studie, které firma nevyužila. Navíc podle něj fiktivně zaměstnával a vyplácel tehdejšího kandidáta ČSSD Miloslava B. Firmu tak měl připravit o více než 2 miliony korun.

Podle soudkyně Ireny Jeřábkové se ale neprokázalo, že by odměny byly bezdůvodné a že by studium obžalovaného nebylo pro firmu přínosem. Naopak, věrohodné je podle ní tvrzení Raula C., že Miloslav B. pracoval jako obchodní zástupce z domova, a proto ho kolegové ve firmě nevídali. „Nepodařilo se prokázat, že by svým jednáním společnost úmyslně poškodil,“ uvedla soudkyně. Státní zástupce je ale o vině obžalovaného dál přesvědčen, proto se odvolal.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.