Ilegální »Spiderman« z Mali: Zachránil dítě a... Vyšplhal si pro občanství! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ilegální »Spiderman« z Mali: Zachránil dítě a... Vyšplhal si pro občanství!

Mamoudou Gassama se stal miláčkem Francie.
Mamoudou Gassama se stal miláčkem Francie. (Foto Twitter, Facebook, YouTube)

Jen pár vteřin stačilo k tomu, aby se přistěhovalec bez dokladů změnil v hrdinu Francie! Malijec Mamoudou Gassama (22) bleskově vyšplhal po fasádě pařížské budovy až do 4. patra, aby zachránil dítě visící z balkonu.

Mladému přistěhovalci se kvůli jeho obrovské odvaze klaní celá Francie. Prokázal neuvěřitelnou duchapřítomnost, když během půl minuty vyšplhal do výšky deseti metrů, aby popadl čtyřleté dítě, jež se z posledních sil drželo zábradlí jednoho z balkonů.
Úžasnou záchrannou akci zachytili na video kolemjdoucí, kteří se shlukli u budovy. Video se okamžitě začalo šířit po sociálních sítích, kde si Mamoudou vysloužil přezdívku Spiderman z Mali.  


„Viděl jsem spoustu lidí, kteří křičeli, a houkající auta. Udělal jsem to, protože to bylo dítě. Vyšplhal jsem se tam a bohudíky jsem je zachránil,“ popsal svůj hrdinský čin novinářům. Strach dostal, teprve až bylo po všem a dítě bylo v bezpečí. „Když jsme vešli do obývacího pokoje, začal jsem se třást, musel jsem si sednout, podlamovala se mi kolena,“ dodal.
Krátce po dramatických událostech byl otec ohroženého dítěte prý zadržen kvůli zanedbání rodičovského dozoru. O dítě se nyní stará sociální zařízení. Jeho matka během dramatických chvil nebyla v Paříži.
Výkon Mamoudoua nezůstal bez povšimnutí francouzských politiků. Nejdříve mu za hrdinský čin telefonicky děkovala pařížská starostka. Včera pak mladého zachránce přijal i sám Macron v prezidentském paláci. Osobně mu poděkoval, udělil mu medaili za statečnost a to, co imigrant jistě ocení nejvíce – francouzské občanství!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.