Proč ubodala ženu? Změna pohlaví u ní zůstala na půl cesty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Proč ubodala ženu? Změna pohlaví u ní zůstala na půl cesty

Před soudem, který jí prodlužoval vazbu.
Před soudem, který jí prodlužoval vazbu. (Foto Aha! – Michal Protivanský)

Napůl muž, napůl žena a uvnitř sebe nekrofilní sadista! Právě nedokončená změna pohlaví podle znalců způsobila, že Michelle S. (33) ubodala loni v červenci v obchodním centru na pražském Smíchově zákaznici Hanu H. (†54).

Každého člověka charakterizují čtyři základní pohlavní znaky – genetické pohlaví, vnější pohlaví, vnitřní pohlaví a psychické pohlaví. „Jestliže jeden ze znaků chybí, necítí se tím, kým navenek je,“ vysvětlil Aha! psychiatr Jan Cimický. U Michelle S. znalci navíc odhalili nekrofilní sadismus – psychickou poruchu, která se podle Cimického vyskytuje u jednoho člověka z tisíce.

Žena Michelle S. se cítila mužem. Začala proto podstupovat přeměnu pohlaví. Jakmile jí  doktoři začali dávat mužské hormony, projevily se u ní podle znaleckého posudku, který přinesla MF Dnes, skryté agresivní sklony. Během léčby dokonce přiznala, že zvrácené fantazie měla už v době, kdy dospívala. Fantazírovala dokonce o tom, že si upeče játra oběti a pak je sní.

„Lékaři hrozící nebezpečí u ženy samozřejmě poznali, mužské hormony jí podle všeho okamžitě přestali podávat, avšak celý proces tím pádem zůstal v uvozovkách na půl cesty,“ míní Cimický. Tím se vystupňovala její nespokojenost a pocit, že jí všichni ubližují. Vraždou chtěla podle znalců na sebe upozornit.

Chtěla zabíjet už předtím
Michelle S. ubodala Hanu H. 21. července 2016 v obchodním centru na pražském Smíchově. Už 5. července se pokusila v kavárně na Malé straně v Praze uškrtit ženu. Za vraždu a pokus vraždy jí hrozí doživotí. Soud začne už v pondělí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.