Z obecní kasy zmizely 4 miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Z obecní kasy zmizely 4 miliony!

Vanda Š. a Radovan S. na lavici obžalovaných.
Vanda Š. a Radovan S. na lavici obžalovaných.  (Foto Aha! – Jan Doležal)

Téměř celý roční rozpočet vesnice je v tahu! Z obecní pokladny Pískové Lhoty na Nymbursku zmizelo během čtyř let 4,195 milionu Kč. Vzal je starosta, nebo bývalá účetní? Oba včera stanuli před soudem.

Vinu za zpronevěru shazují jeden na druhého. „Účetní na pokyn starosty zaúčtovala i věci, které nebyly pro účely obce,“ stojí v obžalobě. Tak se do účetnictví dostaly mimo jiné faktury za práce, které nikdo nikdy neodvedl, třikrát zaplacený semafor v hodnotě 70 tisíc, který ale obec pořídila jen jeden, paragon na 480 Kč za opravu ledničky v domě starosty Radovana S. (46) či účet za pilu, kterou si koupila účetní Vanda Š. (53).

„Nevím, jak se to dostalo do účetnictví obce. Ničeho jsem se nedopustil a trvám ne své nevině. Podepsal jsem vše, co mi předložila paní účetní,“ bil se v prsa starosta. „Jednala jsem pouze na příkaz pana starosty, říkal, že jsem tam od toho, abych dělala, a nikoli přemýšlela. Bylo to vydírání,“ naříkala bývalá účetní. Oběma hrozí až 10 let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.