Je nepříjmené chodit na nákup, každý den, protože ne každý má prodejnu na dosah. malé prodejny nám chybí! Když jedeme do supermarketu, tak nakupujeme tím pádem více ,a těžko se odhaduje kolik. čeho. To aby byl vypracovaný přesný jídelníček na každý den, a to je samozřejmě taky náročné a je to o čase. Nelíbí s emně, že na kulatém žervé je napsáno "originál" a některé je z Polska, jiné není. Číst to, navíc ta malá písmena, je zatěžující.Platíme dost a potraviny nejsou vždy kvalitní. Polovinu česneku 1. klasy vyhodím ,a to ho prohlížím.Každý náznak napadení je škodlivý, nestačí vykrajovat.
S tím vyhazováním musím souhlasit- Babišův chléb je totiž plesnivý hned druhý den, protože při výrobě do něho přidává všechen ztvrdlý, který se neprodá a stáhne s prodejen. Brambory- kde jsou ty časy, kdy se brambory skladovaly na zimu? Nyní koupené brambory z prodejny shnijí do týdne- a to i když je uchováváte ve sklepě. Totéž platí pro další ovoce a zeleninu. Maso už teď smrdí a musíte ho vyhodit, pokud si ho po nákupu v prodejně okamžitě nepřebalíte a nedáte na mrazák- mimo mrazák může být jen maso těsně před vařením. Mléčné výrobky- balený tvaroh, uchovávaný ledničce dostane plíseň při neporušeném obalu- i když má mít trvanlivost ještě 3 dny- a tak by se dalo dlouze pokračovat. Už teď jíme nejhorší hnusy z celé Evropy a za nejvyšší ceny- a to nejen v absolutních cenách- ale i relativně, vzhledem k reálné mzdě a spotřebnímu koši. Jinak -ČR drží smutné světové prvenství v počtu pacientů, onemocnělých na rakovinu tlustého střeva a dalších nádorů zažívací soustavy- což úzce souvisí s tím, že Češi jedí potraviny kontaminované plísněmi a toxicidy- potravu páně Babišovu!
Skutečně lituji ty, co nemají jinou možnost než kupovat ty všechny Babišovy podřadné hnusy a vůbec nakupovat v supermarketech. Já kupuji chleba z malé soukromé pekárny, který neplesniví ani po týdnu. Brambory na uskladnění kupuji většinou polabské, někde cestou u silnice, pokud by se nezkonzumovaly dřív, vydržely by v pohodě ve sklepě celou zimu, chuťově jsou výborné. Česnek jedině český ze Zahrady Čech, vydrží skutečně dlouho bez toho aby se jakkoli zkazil a má "sílu". Maso kupuji jedině čerstvé u řezníka, vydrží v lednici i týden bez sebemenšího náznaku zápachu. Pro mléko a mléčné výrobky jezdím na statek......
Někdo si možná může myslet, že tak jak nakupuji, že se mi to prodraží. Není to pravda. Když někdy při svých dost ojedinělých návštěvách supermarketu, kam jezdím jenom občas pro to co není od jídla, porovnám ceny, tak kolikrát i zboží v akci, například maso nebo mléčné výrobky, je stále dražší než to přímo od řezníka nebo ze statku.