Lékař a záchranář Michal Havlíček (46) se rozhodl promluvit o tom, jak probíhala záchranná akce u herce Radoslava Brzobohatého (†79). Je si totiž jist, že se svým týmem udělal vše pro záchranu života milovaného herce, a rozčiluje ho, že se objevují spekulace zpochybňující jejich zásah.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
by mohla velet armádě,takže chtěla stejně velet i lékařské pohotovosti.Tyto hystericko histrionské typy jsou postrachem všech lékařů.Ostatně ona má vystaráno,barák je její a tantiemy také.Pan Brzobohatý byl pan herec,ale doma byl páté kolo u vozu.Bohužel.Jeho synovi úpřímnou soustrast.
Hledá zbytečná obvinění. Jistě ji nenapadla úvaha, že i oslava jejich narozek, den před, mu mohla přitížit. Byla velkolepá, sdělila. Vím jak je o oslavách a po, každý utahaný a on šel na plac ještě točit, a v bolestech.
Mám chronickou obstrukční plicní nemoc ve 4. stadiu. Tedy, doma mám koncentrátor kyslíku a přesto ve špatných klimatických podmínkách potřebuji záchranku ( od června 4 x ). Na stole mám připravenou propouštěcí zprávu (či zprávu odborného lékaře), kartu pojištěnce a občanku. V dosahu mám tašku s léky, které na interně nebudou, s pyžamem a knížkou. To mám každou noc. Představa, že ke mně přiběhnnou čtyři lidi a bude trvat deset minut, než mi dají infuzi syntophylinu a solumedrolu je děsivá. Spíš jsem rád, že příjdou čtyři lidi ( lékař, 2 záchranáři a řidič), kteří vědí,co mají dělat.
Paní Gregorová je asi ovlivněna filmy, kde v rychlosti vjede sanitka, pacienta bez vyšetření hodí na nosítka a odvezou. Nebo z fotbalu. To bylo snad za mého dětství. Ale procento mrtvol, které dovezli, bylo vysoké. Jsem rád, že je to jiné.
Rozumím Ti. Vloni jsme 4 člennou zažili a Čas, kdy před 20 lety dorazil doktor, naštvaný že Musel, sedl si na madlo křesla, remcal, křeslo otočil, vysypal na koberec kufřík, recepty.......... no přitížilo se i zdravým. Kopnout do *** ho měli, vola. Takže dnešní postup "dělby" posádky se mi zatím líbí.
no, myslím že tam se mělo jednat při návštěvě u doktora /pár dní před/, kde o výduti věděli a řekli že je v pohodě. Možná si netroufli.. z důvodu věku ap.... s tím něco dělat. Rozhodně by ale dostal alespoň léky a rady!!!
Pi Hance Gregorové vše. Zdravotníci jsou ůžasní egoisti, někdy jsou i velmi drzí. Inu, mají vysoké platy, takže pacienti jsou tady pro ně. Naloží pacienta, půl hodiny stojí před domem, a teprve potom se pomalu rozjíždějí s pacientem jako na funus, nedejbože aby vzali do samitky příbuzného. Je to zkrátka hnusota to naše zdravotnictví. P. Brzobohatý nám všem bude moc chybět, byl to vynikající herec, měl sem ho v každém filmu moc rád. Čest jeho památce.