Těhotná Kocábová si stěžuje na důchodce: V autobusu kvůli nim musím stát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Těhotná Kocábová si stěžuje na důchodce: V autobusu kvůli nim musím stát!

Zpěvačka a spisovatelka Natálie Kocábová (27) se v pokročilém stádiu těhotenství bojí cestovat městskou hromadnou dopravou. Má totiž nepříjemný zážitek se seniorkami, které jí bezohledně zabraly sedadlo.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

znojmacka
07. 03. 2012 20:30

zkrat.. podobných chvilek je občas člověk svědkem.. teď nedávno se mi stalo, že jsem šla do vchodu, kde byly 3 starší ženský, manžel v tom vchodě si vzpomněl, že něco zapomněl a vracel se asi 8 metrů vzít to do auta.. jakmile udělal první krok, tak mi ta jedna říká.. "MLADÁ PANÍ, ZAVŘETE PO SOBĚ TY DVEŘE! Říkám.. manžel je během 5 vteřin zpátky, slyšela jste, že si něco zapomněl.. TO NEVADÍ, I TAK, ZAVŘETE SI PO SOBĚ DVEŘE! Tak jsem je zavřela manželovi asi tak 5 kroků před vchodem, aby paní byla spokojená..
Moji rodiče jsou taky v důchodu, ale já to mám rozdělený ještě na spešl označení- nerudní důchodci.. což moje rodiče naštěstí nejsou a nejen kvůli tomu, že jsou to MOJE RODIČE.
A vždycky když slyším od staršího oslovení " mladá paní" ( takovým tím protáhlým, důežitým hlasem).. tak už je mi to podezřelý a čekám co příjde ve větě za výtku..
nejradši mám chuť jí odpovědět podobně ve stylu- " stará paní".. ale slušnost mi to nedovolí, zatím radši zabouchnu manželovi dveře před nosem a pak mu to vysvětlím, že to bylo strašně naléhavé..

zkrat
07. 03. 2012 20:51

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

znojmacka
07. 03. 2012 21:04

tu paní totiž rozčílilo, že UŽ není mladá.. jenže.. na druhou stranu jí od osudu bylo umožněno mladou být, pokud je už důchodkyně.. kdežto ti mladí takovou jistotu nemají, že jim to bude takhle umožněno taky..
..aneb.. stáří je jedinej způsob, jak se dožít vysokého věku..
Mně je 35..( takže nejsem žádná žába už).. a rozčiluje mě to oslovení právě proto, že v tom cítím závistivou výčitku, jak kdybych jim něco provedla a oni zestárli snad jen kvůli mně..

janulac
08. 03. 2012 00:35

ona je ta pravda na obou stranach, ale kdyz vim, ze brzy rano jezdi duchodci, tak si jedu o hodinku dele, kdyz se nechci mackat,ale v Praze jezdi doprava casto, tak nevidim zadny problem jet v naslapane tramvaji nebo autobusu

zkrat
07. 03. 2012 19:12

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

znojmacka
07. 03. 2012 18:39

taky natrefím na nějakýho nerudnýho důchodce- ( teda spíš většinou důchodkyni) a husí kůže mi jde někdy z tý bezohlednosti.. já sama starší pouštím sednout, když dojde místo a objeví se někdo starší, ( i když většinou radši postávám a málokdy si sednu).. ale.. občas si říkám, že je škoda, že to člověk hnedka nepozná co je ten dotyčnej starší zač a jak se on sám chová k ostatním, možná by mi to dodalo trochu kuráže a odhodila slušnost stranou a na zapšklou a nerudnou osobu se taky vybodla.. jinak i ti mladší- to je taky kapitola sama pro sebe, obě generace si v bezohlednosti nemají co vyčítat, je to všude a mezi všemi.. a možná je to tím, že jedna druhou generaci takhle vychovává.. takže to lepší asi nebude..
a že těhotenství není nemoc, to snad každej ví.. akorát že bych já osobně těhotnou v 8. měsíci sednout pustila.. asi sem taky nemocná, třeba na hlavu, ne? A paní, která dokáže sprintovat, aby tu v 8. měsíci rychle předběhla a zabrala pro sebe a Madlu flek je normální a v pořádku asi.
No a "důchodcovství" taky není nemoc, stejně tak, jako to těhotenství. Staršího člověka můžou bolet klouby, ale těhotnou taky, ( i když není nemocná),zejména v pokročilým těhotenství, kdy často ( kvůli velkýmu břichu) bolívají klouby, záda, natýkají nohy a to ani nemluvě o tom, že nějaký mačkání se ostatních lidí na břicho taky není vhodný. Ale jak říkám- slušnosti by měly obě strany pobrat, i mezi mladými a i střední generací jsou pěkně bezohledná ***..

girasole
07. 03. 2012 20:20

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

vlamore
08. 03. 2012 06:34

Znojmačka...ano, tak to je. Přesně.

zkrat
07. 03. 2012 17:54

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

hillarka
07. 03. 2012 17:51

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

vlamore
07. 03. 2012 17:08

Milá hééérečko Kocáábovááá!!Tobě nikdo na gyndě neřekl, že těhotenství není nemoc??Je to normální procez života.Ty lííínýýý důchodkyně už mají své za sebou!!Snad jsi nechtěla, aby mladou těhotnou matku pustila ženská,která má možná 75-80 let..a i ta byla kdysi v jiném stavu, protože ji děti nedonesl čáp a určitě nebyla tak hýčkaná,jak Ty.Ano,měli by Tě pustit sednout mladí muži,holky,ale né důchodkyně.Slušnost holka ,především.A jestli si myslíš, že když nastoupila mladááá Kocábová a otěhotněla asi 27 hodin před nástupem do MHD, tak máš hold smůlu. A jestli Ti bývá zle..což je taky možné.., tak na to existuje doklad!!A ještě..tatínek Tě nechá jezdit *sockou*???Tak to totiž nazýváte vy..VIP!!!!

georg7
07. 03. 2012 17:54

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

vlamore
08. 03. 2012 06:28

Znojmačka..jasně že je slušnost pustit těhotnou ženu sednout.Kdysi to tak bývalo!Jenže i hodnota vzájemných vztahů se změnila a vidíme to každý den!Mladí si přestali vážit starších lidí,dokonce už 40letí jsou dle nich starý paka, co zavazí všude,dokonce i v zaměstnání.No a staří přestali věřit mladým a nedivte se.Je to špatné,celkově.Ale je mě divné, že v dopravním prostředku jely jen ty dvě důchodkyně??Tam nebyli mladší??A tady vidíte zářný příklad nevraživosti ke starým přímo od paní*­Kocá­bové*­,nes­těžo­vala si, že ji nepustlili sednout ti těžce unavení studenti a učni,kteří se sluchátky na uších okamžitě usínají již 20 cm před dopadem na sedadlo.A stačilo by jedinné.Označit ze dvě sedadla pro ženy ve vyšším stupni těhotenství.Píši vyšším proto, protože by se míst dožadovali naše 2 hodiny těhot­né*spo­luob­čanky* a ty jsou těhotné téměř pořád.Mj..nezdá se Vám taky, že si toho nemusely ty *neslušný* důchodkyně všimnout??Měla jistě kabát(je zima)a na některých to poznat jde málo.Vím o čem mluvím,denně dojíždím 120km již 17 let!!

znojmacka
08. 03. 2012 07:56

vlamore.. já vím, že se změnila hodnota vzájemných vztahů.. občas mi připadne, že my, kolem ročníku 77 a ti dřívější jsou pomale poslední generací, která mívala nějaký základy slušnosti aspoň v těch minimálních hodnotách, jako pustit staršího sednout, pozdravit a tak.. akorát si říkám, jestli nemám to typický- " za nás to bylo jinak, my jsme byli lepší" apod., prostě ten pohled, kterej člověk vidí až v nějakým věku- ( minimálně teda po přechození telecích let).. no ale nevím.. mám 12-letou dceru a co slýchávám, jací jsou její spolužáci a co si pak přečtu v psaníčkách, když jí je vytáhnu před praním z kapes, tak mi jdou oči navrch hlavy i u ní.. jedinej rozdíl mezi ní a těmi spolužáky je, že ona by si to nedovolila chovat se takto veřejně, ale mezi nimi je to nemlich to samý.. takže o omladině nemám taky bůhvíjaký iluze.. to ovšem nic nemění na tom, že i mezi těmi důchodci jsou kolikrát takoví sprosťáci a sobci a celkem to vyšokuje u člověka dospělýho, právě v tom starším věku, kdy by si řekl, že snad už nějakou tu výchovu a základní slušnost během toho života pochopil..
jinak, když občas jedu autobusem ( ale to fakt málokdy), tak ve Znojmě je nástup pouze předními dveřmi a není vyjímka, že právě tam je několik metrů koncentrace opravdu těch starších, kteří- nevím z jakýho důvodu často trvají na tom, že se nebudou průběžně posunovat dozadu no a zatímco je vepředu nával, tak vzadu je poměrně volno a třeba i místa na sezení.. se staršími mám zkušenost, že nejčastější bezohlednost je u žen a s mladšími jsem se nejčastěji s bezohledností setkala u chlapů- ( když jsem náhodou potřebovala jet na druhej konec města s kočárkem), tak mi pomohla nejčastěji ( dovnitř i ven) zase mladší ženská, kdežto buran dělal, že nic nevidí, asi si svou lenost v hlavě obhajoval ženskou emancipací..
každopádně.. nesnáším stařeckou zapšklost i mladistvou bezohlednost a existuje obojí tak fifty fifty.. mně spíš vadí to, když se to podává tak, že "nerudní důchodci" neexistují..

znojmacka
08. 03. 2012 08:08

.. a když se připustí, že existují, tak se řekne, že je to zase kvůli těm mladým.. i ti starší byli mladí a já si myslím, že někdo, kdo se chová bezohledně ve stáří, se tak i v mládí sám choval a bude se tak chovat bezohledně celej život, nemyslím si, že to mladým úmyslně vracejí, ale úmyslně to dělají proto, že takoví už dříve sami byli.
Ale kdybych měla volbu, přiřknout sedadlo buď těhotný krátce před porodem a důchodkyni- ( pokud by to nebyla fakt stařenka), volila bych místo pro těhotnou a zdálo by se mi to ohleduplnější a citlivější. I tu Kocábovou bych před ní pustila bez pardonu sednout, i když mi vůbec není dvakrát ( dokonce ani jednou ) sympatická..

vlamore
12. 03. 2012 07:49

Je to tak, jak píšete!Není co dodat. I Já znám důchodce,kteří jsou zlatíčka a kteří na zabití.Tak i u mladých se najdou děcka, kteří tu výchovu mají a ti,kteří jsou takové ***, až to nahání hrůzu, jak budou zaházet se svojí budoucí rodi­nou.­...vi­z.př­íklad toho hajzla,který který se řítí Prahou,napadne policisty...a prý jen provo­koval­!!!Na­konec dobije matku svých dětí..... a to je jen příklad.Mě je z této doby fakt hrozně.Trochu úcty a lásky tu není.Žádná tolelance.Nic.S těma ročníkama máte taky pravdu.

znojmacka
07. 03. 2012 20:47

vlamore.. těhotenství není nemoc, stejně tak, jak důchodce není diagnóza..
A pokud by těhotný měly mít doklad, že jim bývá zle, tak důchodci by měli mít taky doklad, že jsou na tom taky nějak špatně..
A kdybyste četl(a) pořádně, tak se dočtete, že Kocábová je těhotná 8 měsíců a ne 27 hodin, takže smůla, to jde většinou poznat- Kocábová, Nekocábová...

jade
07. 03. 2012 16:39

My čumíme zase na Kocába. Natálie měla štěstí, že si nesedla a nenastoupila nějaká zástupkyně menšin s několika dětmi. To by pak musela opustit sedadlo s křikem, že nemá ráda děti a nepustí je sednout.

znojmacka
07. 03. 2012 20:54

jade.. no to si myslím, že by sedadlo opustila i dobrovolně, kdyby viděla jenom, jak se k ní menšinasměrem na ni blíží.. .. a myslím, že já bych zřejmě i MHD dobrovolně opustila radši i o nějakou tu zastávku dřív..
Škoda, že její tatík nakonec nebyl schopen dokázat s nimi ten týden být pod jednou střechou, jak po něm chtěla Řápková a lid.. .. prostě jak na kdeco má, tak na tohle zrovna neměl..

tomik007
07. 03. 2012 16:24

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.