S modlitbou, aby se už konečně odrazila ode dna největší bídy, vstává i usíná pražská důchodkyně Eva Růžičková (65). Marně! Každý měsíc musí ze čtyřtisícové penze zaplatit nájem, a pokud možno nakoupit tak, aby nemusela žít jen o chlebu a máslu. Taková byla mimochodem i její štědrovečerní večeře.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
si asi z nějakýho buranova, protože pokud bys byl pražák, tak by ti bylo jasný, že na Vinohradech bydlí velká míra movitých podnikatelů, manažerů, taky zbohatlej rusů, až na pár starousedlíků, který jsou jako tahle paní. Takže tvrzení, že jich tam je a bude do 10 let čisto, milej zlatej, levice, pravice, stejná pakáž, tady jde o to, aby lidi nebyli idioti, alespoň ne takoví, jako jsi ty.
co takhle se odstěhovat z Vinohrad do levnějšího? V menším městě za takový byt dá o dost méně a bude se moct normálně najíst. Lidi se nedokážou přizpůsobit situaci...
Vláda má umožnit lidem aby se jim lépe žilo, a ne aby se jim žilo hůř. od toho je námi placená z daní. Vláda je vlastně náš zaměstnanec. Tak proč by se paní měla přizpůsobovat jen proto, že máme kur.evskou vládu? Jsme lidi, a ne stěhovaví ptáci. Jediná věc, kterou je potřeba udělat je volit levicovou vládu. Proč si vládní činitelé a zaměstnanci sami neutáhnou opasky, a to pořádně? Proč utahují opasky jenom lidem, kteří je volili? Lidi si levou rukou, podle návodu dvou dementů, vytřeli prd.el, a pravá jim tím pádem zůstala prázdná. Ani to *** v ní nezbylo. Takže při příštích volbách by to měli napravit.
A ta levicová vláda bude platit za lidi nájem a energie? Paní se zřejmě celý život nepředřela, tak teď nemůže přece čekat, že bude s životním minimemm žít na jedné z nejlepších adres v Česku.
Podívej, kdyby si vláda odtrhla od huby a dala větší daně bohatým (stejně k bohatství poctivou prací nepřišli), tak by se lidem i líp žilo. Ta levicová vláda samozřejmě za nikoho nájem a energii platit nebude, ale už z toho, že je levicová nebude odírat lidi jako ta pravicová, protože si to z principu levice nemůže dovolit. A ty moc nemektej, protože ona přijde doba kdy se takoví jako jsi ty budou znovu věšet.
Milá dámo, já jsem taky nikdy podnikatelem nebyl, ale dědicem. No, svoje dědictví jsem raději prodal než bych se pouštěl do nějakého rizika. Je lepší vrabec v hrsti (a prachy v bance) než holub na střeše (i kdyby seděl na střeše vlastní firmy).
Přesně. A z druhé strany, co ta paní dělala celý život, když průměrný důchod je cca 10500,- Kč ona pobírá 4000,- ?A to si fakt myslí, že může žít na takové adrese?
To si jenom myslíš. Já bydlím v paneláku, v garsonce (takže ve stejném bytě jako ona), ve městě, které má 5000 obyvatel, ve vlastní koupené garsonce, a platím poplatky + elektřinu 5027,-. Takže jen o necelé dvě stovky míň než ona na Vinohradech. To je jenom iluze Pražáků, že se lidé ne menších městech mají líp.