Stát zmrazí důchody! Důchodci: Nechají nás zemřít hlady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Stát zmrazí důchody! Důchodci: Nechají nás zemřít hlady!

Máte malý důchod, ale každý rok vám alespoň o něco vzroste, třeba o stovku. Nepokryje to sice částky, o něž neustále zdražují potraviny, energie, oblečení a další věci, bez nichž se neobejdete, není to ale k zahození.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

jiriforman
22. 02. 2012 18:28

Každý si má nejdříve zamést před vlastním prahem. O kolik ta vaše firma ošulila stát na daních? O kolik jste odvedla na daních míň než jste měla?

mnpv
22. 02. 2012 19:25

To jsou velmi časté a nedokázané argumenty. Firma prošla mnohonásobnými kontrolami FÚ a vždycky bez závad. Jinak jsem odvedla na odvodech tolik abych měla nadstandartní důchod. Je fakt, že kdybych byla mladší přeregistruji firmu do zahraničí.Už jen proto, že se každým rokem mění pravidla a už mě nebaví stálé změny sledovat.

jiriforman
22. 02. 2012 21:43

Tak víte co? Zařiďte aby práce byla povinná, a taky zařiďte aby pro všechny ta práce byla, když jste tak šikovná, aby všichni měli důstojnou mzdu. Tím pádem vás nebudou trápit sociální dávky. Dokud práce povinná nebude, dokud jí nebude tolik aby povinná mohla být, a dokud se aspoň z minimální mzdy nebude možno slušně uživit, tak budou muset být sociální dávky. Někdo je bude zneužívat, někdo by místo toho raději pracoval, ale věřte, že těch co by raději pracovali je víc. Koneckonců vy jako podnikatelka jistě chcete kapitalismus tak se musíte s tím smířit, protože tohle všechno je následek právě toho kapitalismu. A už komunisti nás učili, že utopismu nelze dosáhnout. Ani toho vašeho utopismu aby všichni pracovali. Holt, co si lidi vycinkali, to mají. Někteří svou firmu, někteří sociální dávky, a někteří to, že musí pracovat na takové jako jste vy aby měli aspoň tu minimální mzdu.

mnpv
23. 02. 2012 07:14

Práce povinná již nikdy nebude.To už tu bylo, byla skupina lidí, která nepracovala a raději se nechala zavřít za příživnictví. A kdo chce pracovat, práci si najde i dnes. Pokud bychom měli dost vlastních lidí, nemuseli by zde pracovat zahraniční pracovníci. Spoustě lidí vyhovuje víc chodit si pro dávky než makat. Sociální dávky se budou osekávat čím dál víc, a věřím, že i "svobodným matkám", které nejsou svobodné a tímto páchají podvod. Bude to jako jinde, např. ve Švédsku, když je člověk na pracovní neschopnosti a poseká si trávu za barákem, tak ho soused udá a dávky mu silně pokrátí. V Německu jsem zažila totéž. Proč mají jedni platit a druzí se z toho mít dobře? A ještě pro pořádek, firmu jsem si nevycinkala, nýbrž založila, nikdy u nás lidi nedělali za minimální mzdu. Plácáte nesmysly a víte houby, už mě to nebaví.

jiriforman
22. 02. 2012 11:40

Nemyslím důchodce, ale ty co zkur.vence, kteří sedí ve vládě!!!!!!!!!!!!

majolka232
22. 02. 2012 11:02

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

svatadala
22. 02. 2012 10:35

každý kdo pracuje platí daně a tedy i soc. pojištění.Dnešní důchodci všichni platili, tak kam se ty peníze poděly? Rozkradly se, nebo přemístily? A proč? To je najednou keců. Ať si vláda a panáci v politice sníží platy, pojišťovny a úřady ať nekupují drhé budovy a vybavení a hned ty peníze budou. Jste šupáci, kteří jen okrádají normální lidi. Hlavně, že nám vždy sdělíte o kolik jste si přidali, někdy jsou to částky, které normální důchodce nebere ani jako měsíční důchod. Jo pane Kalousku, asi si stačíte nahrabat, než půjdete sám do důchodu. To jsme si zvolili pakáž.Nádavalo se na komunisty, co tu udělali za 40 let, ale vy jste za 20 let zlikvidovali všechno.Zůstaly jen dluhy.

zadnice
22. 02. 2012 10:17

Vzpomeňte na to, jak po "listopadu" bylo nadáváno komunistům, že poměr důchodů k platům je jen 46%!!! Jak jsou díky komunistům na tom důchodci špatně. Teď už je poměr pod 40% a Kalousek to ještě hodlá změnit k horšímu!!! To je ta "pravice" pro občany.

ivuska1
22. 02. 2012 00:02

Mame spatne ekonomy! Neumeji totiz pocitat ! Profesionalni ekonom by si umel vcas vypocitat ztraty a zisky a dle toho rozhodoval. Mozna ze umi pocitat ale jen do svych kapes,v tom pripade to jsou ZLODEJOVE ! Velikost statu je v tom ,jak se umi postarat o stare , nemocne, socialne slabe, matky samozivitelky, invalidy. Je to hrozne ale CR je totalne rozkradena politickou mafii a z teto ekonomicke katastrofy se uz nevzpamatujeme . Politicka spicka by mela sedet ve vezeni za vlastizradu a vse co si nakradli vratit zpatky narodu do statni ( nasi) kasy! A bude na duchody a na mnohem vic veci !

mnpv
22. 02. 2012 00:53

Nynější důchodci od 89 roku vědí, že se stala změna společenského a ekonomického systému. Tudíž by zodpovědnost za to jak se mají neměli přehazovat na stát ale především se na dobu, kdy nebudou moct pracovat finančně připravit. Matky samoživitelky v podstatě rovněž. Nesouložily se státem, tak proč je finanční zodpovědnost na státu? Něco jiného jsou nemocní a invalidní lidé. Tam by měl stát výrazně přidat, jelikož tihle lidé mají velmi omezené možnosti. Toť vše

va45
22. 02. 2012 01:21

debi­le!!!!­!!!!!!­!!!!!

mnpv
22. 02. 2012 10:21

Njn taky mě neživil stát ale rodiče.

jiriforman
22. 02. 2012 11:48

Jo? Živili. Ale brali na tebe přídavky od státu, měl jsi zadarmo školu (dle tvého uvažování soudím, že to byla Zvláštní škola), zdravotnictví. Taky tvoji rodiče platili daně, ze kterých se počítá důchod atd. atd. Takže ty sám využíváš státní finance velkou měrou. Podle toho jak uvažuješ bys sis tohle všechno měl platit sám. Nejspíš taky za své děti, pokud je máš nebo budeš mít. Zdravotnictví, školu, a nebrát na ně žádné přídavky. Prostě řečeno tvými slovy, že za to, že ty jsi zašu.káš a zplodíš stejné de.bily jako jsi sám, tak by stát neměl nést finanční odpovědnost. Nevím jak by se ti to pak líbilo.

mnpv
22. 02. 2012 12:05

přídavky na děti se braly plošně, za studium se v té době neplatilo. Naše děti studovaly soukromou školu, kterou jsme platili. Zdravotnictví, platíme si pojištění a co je nad rámec doplácíme. Na daních a odvodech jsme odvedli daleko víc než je průměr a ještě jsme dali práci ostatním lidem. A přídavky na děti a jiné sociální dávky jsme nebrali, nikdo by nám je vzhledem k příjmům nepřiznal.

zadnice
22. 02. 2012 10:14

Kdyby Tvoje matka nesouložila, tak by se nemohl narodit takový blb!!!

aronak
21. 02. 2012 23:10

Není na důchody, nejsou peníze ve zdravotnictví, ve školství ani nikde jinde. Ještě nedávno byl na důchodovém účtu přebytek, který stačil na výplatu důchodů na několik let. Jenže, peníze chyběly jinde, tak se tam tyto peníze "odklonily" a samozřejmě nyní chybějí. Věk odchodu do důchodu se stále prodlužuje, takže dnešní mládež do důchodu nepůjde, protože než by se dočkali důchodu, tak do té doby zemřou. Nechápu, proč odsouhlasili, že důchodce může dále pracovat a zaměstnavatel ho nemůže propustit, takže nemůže na jeho místo přijít někdo mladší, kdo by pracovat chtěl, ale je kvůli tomu třeba na ÚP. A také odsouhlasili nesmyslně velké důchody pro lidi, kteří mají velké výdělky. Také si mohou důchodci, pokud stále pracují, požádat o přepočet důchodu, takže se jim vyplácený důchod opět navýší.

lukreciaborgia
21. 02. 2012 22:46

Mluvíte dost provokativně.Každý přece ví,že na to aby se stal manažerem není potřeba vědomostí,ale známosti a solidní odměny se nevyplácejí za práci,ale opět za podvody.I Nečas vyplácel zbytečné statisícové odměny své asistentce z našich peněz.A jistě při vaši "moudrosti"můžete napsat-tak jděte dělat asistentku"Jistě vítě,že tolik míst na asistentky není,No připadá mi to,že jste rozený demagog.

mnpv
22. 02. 2012 00:41

Jo přesně to jsem vám chtěla napsat.Svůj život máte v rukách vy a záleží jen na vás. Pokud máte mozek a jste-li jakž takž zdravá tak se nedívejte co kdo má nebo nemá a postarejte se o sebe tak, abyste nemusela nikomu závidět.Nikdo vám nepomůže, musíte si pomoct sama. Nevím jestli jsem demagog, spíš spokojený důchodce, který má pořád ještě funkční firmu a nájemní dům.Když jsem dělala od rána do noci 7 dnů v týdnu, tak mě
známí dávali rady, že žiju jen jednou atd... Dnes je mi jedno jestli bude valorizace nebo ne, zatím co je přechází humor. Jo každý chvilku tahá pilku.

lukreciaborgia
22. 02. 2012 09:11

Není tomu tak.Svůj život v dnešní době nemáme v rukou sami.Vám se to třeba povedlo,mi také.Ale vidím kolem sebe lidi,co mají vzdělání,tím myslím školu,­jazy­ky,zku­šenos­ti a jsou propuštěni.Jsou na Pracovním úřadě.Prosím vás řekněte mi,jak chcete získat práci třeba na bruntálsku a okolí?Jo Praha,to je něco jiného.Tam lze sehnat práci do 2 hodin,jak se to povedlo mé neteři.A to práci velice dobře placenou.Uvědomte si,že všichni nemohou být v Praze.Všichni nemohou zakládat firmy.Jsou lidé,kteří prostě nemají organizační schopnosti.Jsou schopní,vzdělaní ale neumí organizovat.Nemám ráda řeči typu."...co ti v tom brání,abys to taky .."Slyšela jsem postesknutí dvou chlapíků,kteří si mezi sebou říkali,že prezident to s těmi milostmi přehnal a "halířový mariášník"šel kolem a spustil:"..no a co vám brání v tom abyste byl taky prezident?Pak byste si mohl s milostmi dělat co chtě­l..."J­o,moh­li,kdy­bychom byli všichni prezidenti.Na to se nedá jinak odpovědět a taky mu už nikdo nikdy neodpovídá,protože jako vy,odpovídá otázkou:...a co ti v tom brání abys..???"Dplnit dle svého.

mnpv
22. 02. 2012 10:37

Částečně s vámi souhlasím. někde níž píšu, že jsou na tom hůř než důchodci lidi z regionů, kde není práce, tudíž je zaměstnavatel nepustí výš jak je minimální mzda. Mají si budovat život, zakládat rodinu. Nevím, ale dcera když začínala v Británii a neměla příjem na hypotéku v Londýně (vysoká cena nemovitostí), tak šla tam, kde pro ni byly příznivější podmínky. Na sever k Liverpoolu, tam si sehnala práci, protože na Londýn prostě neměla. Chce to vyhodnotit situaci a podle toho se zařídit. Jedině kdo má opravdový problém jsou nemocní lidé, matky nemocných dětí atd. Ti fakt nemají možnost ale když je člověk zdravý, má neomezené možnosti. Ale musí chtít a vždycky je něco za něco.Tak to vidím já. Jo a dcera se po cca 10 letech vrátila do Čech, prodala dům v UK (částečně splacená hypotéka) docela jí to vyšlo, jelikož během té doby se v UK rapidně zvedly ceny nemovitostí, a nechala si postavit domek v Česku. Dnes žije vpohodě- celkem - bez dluhů.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.