Jiřina Švorcová zemřela v léčebně: »Ženě za pultem« selhalo srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jiřina Švorcová zemřela v léčebně: »Ženě za pultem« selhalo srdce!

Po téměř tříměsíčním boji včera podlehla vleklé nemoci Jiřina Švorcová (†83), jedna z nejkontroverznějších českých hereček minulého století! Před i polistopadová ikona komunistického režimu zemřela v léčebně dlouhodobě nemocných v Praze na Malvazinkách.  Veřejný pohřeb rodina neplánuje.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

hillarka
09. 08. 2011 16:36

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

pohadkamaje
09. 08. 2011 23:08

Kdo ji zradil, ty krávo nebeská?

zaj-po
11. 08. 2011 14:10

NAPROSTO SOUHLASÍM S VÁMI A S VAŠIM PŘÍSTUPEM K PANÍ JIŘINCE.VĚŘÍM TAKÉ , ŽE I KDYŽ BYLA SVÝM PŘESVĚDČENÍM KOMUNISTKA ,,,SPÍŠE BYCH ŘEKLA BYLA PRO SOCIALISMUS S LIDSKOU TVÁŘÍ ABY NEEXISTOVALI MEZI LIDMI TAK OBROVSKÉ ŽIVOTNÍ FINANČNÍ A SOCIÁLNÍ ROZDÍLY ,,,TAK SE OPRAVDU V PEKLE ŠKVAŘIT NEBUDE ,,,NEBOŤ NEBESKÝ BŮH JE SPRAVEDLIVÝ ,,,A ONA NEBYLA SVÝM VYZNÁNÍM PROTI NEBESKÉMU BOHU,,,NEBYLA LHÁŘKA A NEBYLA NEMRAVNÁ JAKO MNOHO JEJICH KOLEGYŇ.BYLA TO VELMI KRÁSNÁ , VZDĚLANÁ , KULTIVOVANÁ ŽENA S DOBROU VIZÍ A NIKDY NEPŘEVLÉKLA KABÁT JAKO MNOZÍ JINÍ. BEZCHARAKTERNÍM LIDEM BYLA A JE PANÍ JIŘINKA TRNEM V OKU. AVŠAK ,,,ČEST JEJÍ PAMÁTCE,,,JANA HÖGROVÁ---POLÁKOVÁ.+++***.

jizerka
09. 08. 2011 14:19

Zemřela velká herecká osobnost a krásná žena Jiřina Švorcová! Nikdy jsem si ji nepřestala vážit, obdivovat a milovat! Zničili a zradili ji kolegové z branže a vzali jí to co je pro každého herce důležité její povolání! Dokud s nimi hrála a pomáhala jim, měli ji rádi a využívali její politické příslušnosti. Přišel r. 1989 a najednou byli všichni vstoupenci OF!!! Milou kolegini odstranili, i když byla dobrou herečkou! Nebyla to jenom: "Žena za pultem", kterou hrála opravdově a velmi sympaticky! I dnes ji někteří kolegové vyčítají, že ji měla hrát Jana Hlaváčová, ale proč? Mám obě ráda, jako divačce se mi seriál moc líbil. J.Švorcová úlohu Anny zahrála skvěle, v seriálu zářilo mnoho skvělých herců, tak proč rozebírat, kdo by se více na tu či onu roli více hodil? Byla přesvědčená komunistka, to bylo její přesvědčení. Co herců bylo v KSČ, tajili to jen aby mohli hrát. Pan Moučka byl komunista, v době totality v Jugoslávii na dovolené na ně nadával, tak takových lidí si nevážím. Ona se nestyděla za svoji politickou příslušnost, ani nikomu neublížila. Paní Janě Brejchové sehnala byt, když za ni přišla s brekem, kdo ví, jest-li šla paní Švorcovou někdy po r. 1990 navštívit, jest-li se k ní vůbec hlásila! Vážím si nejenom velkého herectví paní Švorcové, obdivovala jsem i její příjemně znějící hlas, rovnou páteř a bezúhonnost! Nikdy nezneužila svoji politickou příslušnost ve svůj prospěch, nikdy nic neukradla! Kdo ji osobně poznal, měl ji rád, byla příjemná, srdečná, upřímná,byla bez masky přirozená, mohli jste jí věřit každé slovo! To se nedá říci o některých herečkách jako je Dagmar Veškrnová, která byla normální do doby než se provdala za V.Havla! Nasadila hereckou masku,od té doby se chová velkopansky,hraje si na velkodámu-dříve "První dámu!" Takové komedianty ráda nemám, je spíše za šaška! Toť mé názory! Proto si vážím rovné ženy, které bylo ukřivděno!" KŘIVDA MOC BOLÍ, S TOU MUSELA ŽÍT"
"ČEST VAŠÍ PAMÁTCE VÁŽENÁ HEREČKO JIŘINO ŠVORCOVÁ,
MILUJI VÁS ZA TO JAKÁ JSTE BYL

pohadkamaje
09. 08. 2011 23:08

Soudružko, jdi si pobečet na stranickou schůzi!

verajc
10. 08. 2011 12:49

Skvělý příspěvek, pravdivý.Pravdu někdo nerad slyší a proto ty sprosté,vulgární příspěvky.Ti ubožáci jí nesahjí ani po kotníky.Skvělá herečka s rovnou nepokřivenou páteří.Neměla to v životě jednoduché.čest její památce .

zaj-po
11. 08. 2011 14:12

NAPROSTO SOUHLASÍM.JANA HÖGROVÁ---POLÁKOVÁ.+++***.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.