Martucci se kaje: Nevěděl jsem, že je alkoholička. Přestaň brát prášky, radil jsem jí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Martucci se kaje: Nevěděl jsem, že je alkoholička. Přestaň brát prášky, radil jsem jí

Italský »hrabě« Domenico Martucci nesouhlasí s předčasným propuštěním Ivety Bartošové z psychiatrické kliniky. Její stav je podle něj velmi vážný a měla by postoupit intenzivní léčbu, protože jí jde o život…
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

widder1968
24. 06. 2011 10:37

chtel akorat schrabnout od ni prachy a zdrhnout je chudej hrabe hehe : nikomu nejni pomoci. akorat se predvadeli na prime az to bolelo..

repro
23. 06. 2011 22:19

on ji nemůže pomoci, vůbec nechápe princip té nemoci.

starypes
23. 06. 2011 18:17

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

fiat
23. 06. 2011 17:05

byli opravdu odborníky / a jejich práce je nesmírně složitá/ tak by se nebáli stanovit kdo je a kdo není nemocný, navrhnout případně hospitalizaci a člověku případně vzít způsobilost k právním úkonům. V tomto směru je tu velký nepořádek,který nahrává skupinám,jež takové jedince zneužívají, nebo nechají chodit volně lidi, kteří by měli být hospitalizování a hlídáni, nařídit kontroly na ambulancích a ne na dobré vůli nemocných..... jiným se totiž tímto velmi ubližuje.

laura666
23. 06. 2011 17:10

Jenže v našem státě je zbavení svéprávnosti téměř nemožné- a bohužel jak píšeš - ke škodě mnoha lidí, rodin, dětí atd. Jen paraziti se přiživují na psych. nemocných. Kdyby takový zákon byl, mnohému by se zabránilo. No, to je ta naše demokracie naruby ...bohužel. Laura

laura666
23. 06. 2011 16:49

Deprese a neuroza od mládí, po memopauze jsem začala cvokatět- silné depky, úzkosti, strach-na to léky, nemocnice a doma potichu k tomu chlast, který jsem zapírala. Až po třech hospitalizacích jsem si myslela, že už mám vyhráno - neměla-spadla jsem do toho znova- ani jsem nevycházela z baráku. V té době mně každý litoval a chlácholil. Utápěla jsem se v tom dál. a jak to dopadlo? Moje dcera se doslova nasr.... ukázala mi fotky jak se vypadala dřív, řvala na mně, že i táta je super, ale po těch letech se na mně vys.... i on- protože už to trvalo 4 roky- a odešla. Byl to šok - zůstala jsem sama!Na psychárnu jde člověk vždy dobrovolně - šla jsem tedy opět a zůstala tam 8 měsíců. Pak jsem došla dom a znova to samé. Měla jsem sama na výběr - buď už jen psychárna, léky a chlast- nebo trošku život k žití i pro mé okolí. A vybrala - sice beru léky, ale žiju v pohodě, už se i usmívám, mám pejska, chodím mezi lidi a vrním si, jak se opět šťastný jak manžel, tak dcera - také o 15 kilo lehčí. Léky k této nemoci nestačí - člověk musí chtít sám a vše konzultovat s psychiatrem, jinak to nefunguje-bohužel. Iveta utekla z nemocnice, prostě tam není vůle a psych. v jejím případe nemá šanci jí pomoci- to není léčba na dny, ale fakt na měsíce. Pomeje v tomhle má pravdu bohužel- nemusím ho, ale jak je vidět, ví o tom s žitím s Ivetou své. Iveta musí spadnout na dno, a buď bude chtít sama, nebo je konečná. Lidi okolo ní jí nepomohou. Ani její syn - hodně by pomohlo, kdyby se od ní na čas odvrátil. Lidé s naší nemocí potřebují si sahnout na dno, a to jí zatím její okolí rádoby z lásky nedovoluje- a dělají chybu-opečovávání je v tomhle případě jen k horšímu. Takhle je to pro Ivetu cesta do záhuby. Mrzí mně to i za Ivetu a je mi z ní smutno. Rada - všichni pryč-jinak jí zabijete sami-bohužel

hezkyden
23. 06. 2011 17:03

Držím palce Ivetě ,ale také vám přeji spokojenost ve vašem životě a mnoho sil a pevnou vůli ,která je ve vašem případě moc a moc důležitá.
Užívejte si radosti se svou rodinou

laura666
23. 06. 2011 17:15

Děkuji moc. Vrátila jsem se do práce, stíhám opět dceru, manžela, pejska s úsměvem a klidem. Kdyby ale psychiatři nebyly, byla bych nahraná.... ale faktem je, že kde není vůle....... Iveta si vůli a sílu neuvědomí, pokud se k ní budou všichni chovat jako k miminu. I já vám přeji hodně slunečních dní, pohodu, zdraví a radost - byť z maličkostí. Laura

hezkyden
23. 06. 2011 17:37

Děkuji za přání .Pro mě každý další den ,kdy vychází slunce je radostí.Umím se radovat i z těch maličkostí .Zdraví bohužel nemám ,ale snad se vše k lepšímu obrátí,to ukáže čas.
O to víc mě mrzí ,když si Iveta a jí podobní lidé svévolně ničí zdraví a nechtějí se léčit,když je to třeba.Je mi to moc líto,držím všem těmto lidem palce,aby se z toho za pomocisvých blízkých a lékařů dostali

quonex
23. 06. 2011 20:46

Každý nemá dar psychické síly, aby překonával každodenní potíže. V každém případě, ať je to jak chce, všechna čest. poprala jste se s tím velice dobře a přeji Vám jasnou mysl a sílu.

hezkyden
23. 06. 2011 15:59

Tento pán ochotně poskytuje rozhovory na vše strany a je mu jedno zda je Iveta čte či nečte.Zřejmě jí chce ještě dorazit.Je to smutné ,ale bohužel taková je skutečnost.To Pomeje byl jiný charakter ,myslím si ,že jí měl skutečně rád.Přeji Ivetě ,aby se z toho dostala a její léčba byla úspěšná.Ona se kolem sebe obklopuje zvláštními lidmi a v tom je i částečně její problém.Novináři mají o čem psát a nedivím se,že člověk se slabšími nervy je z toho v depresivním stavu.Je to moc smutná záležitost.Její písně mám moc ráda a snad budou ještě další nové krásné písně.

nejezchleba
23. 06. 2011 16:10

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

hejhej
23. 06. 2011 16:44

Co pořád do případu Bartošové pletete Štajdla.Uvědom si,on k ní nemá žádnou povinnost,žije s přítelkyni,nikdy nebyl jejím manželem.O Artura by se postaral,kdyby Artur chtěl.Bohužel,že Iveta pije je všeobecně známo a Ti její poskoci tím,že to zapírali a nechtěli vědět jí jenom škodili.Největší zodpovědnost je na Ivetě,ona ví,že když bere Antabus,nesmí pít .Pokud není zbavena svéprav­nosti,­rozho­duje o sobě sama.Zviditelňují se na ni jen blbci.Chytrá zpěvačka by si ty ubožáky nenechala k sobe ani přiblížit.

laura666
23. 06. 2011 16:53

Iveta není blbá - je prachobyčejně nemocná, jako mnoho z nás dalších, jen se o tom a nikde nepíše. A je to škoda, protože dnes už naši psychiatři pomoci člověku opravdu umí. Přeji pěkný den Laura

fiat
23. 06. 2011 17:44

psychiatři mohou pomoci jen minimálně, sotatní je na člověku. Měla by se snažit být schopna přijímat realitu a to je přibývající věk a změny,které to přináší. Ženy,které to nesvedou a podvádějí operacemi se jen zesměšňují. Jak si vážit někoho, kdo se jen prohlíží v zrcadle a myslí,že to je alfa omega a nic jiného není zapotřebí než vypadat? Ono by envadilo bříško, ani vrásky, kdyby byla silnou osobností, která si umí zachovat půvab, váží si sama sebe a záleží ji na synovi. Nejen řečima ale skutky.

barometr
23. 06. 2011 14:57

Poradil jí nebrat léky a teď, když se její potíže vrátily, dává od ní ruce pryč.Za co by ji chtěl v Itálii léčit? Myslím, že je po lásce a to ji položí na lopatu definitivně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.