Eva Hudečková (64): Byla jsem svědkem ponižujících scén! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Eva Hudečková (64): Byla jsem svědkem ponižujících scén!

Eva Hudečková patřila mezi naše nejpůvabnější herečky a ze své krásy mnoho neztratila dodnes.
Eva Hudečková patřila mezi naše nejpůvabnější herečky a ze své krásy mnoho neztratila dodnes. (ČT, ara)

Málokdy se vidí, že by někdo na vrcholu popularity odešel dobrovolně do ústraní. Herečka Eva Trejtnarová, dnes Hudečková, je toho vzácným příkladem. Nemohla se ztotožnit s arogancí komunistické moci, která zasahovala i do uměleckého života. Rozhodla se proto jít svou vlastní cestou. Co jí vlastně donutilo k zásadnímu životnímu rozhodnutí?

Dnes úspěšná spisovatelka žije téměř čtyřicet let se svým manželem, houslovým virtuosem Václavem Hudečkem a herectví je pro ni již dávno uzavřenou kapitolou. I proto byste ji marně hledali v Renčově pokračování Adamcova seriálu Sanitka. A právě slavná role doktorky Evy znamenala v roce 1984 definitivní konec hereckých ambici Evy Hudečkové.

"Měla jsem tam zajímavou roli, vůbec ne černobílou a docela rozsáhlou. V několika scénách jsem na sobě měla svetr se šachovnicovým vzorem a jedna kolegyně běžela na ředitelství televize hlásit, že ten vzor symbolizuje kříž. Byla z toho velká aféra a osm velkých obrazů, ve kterých jsem hrála, se muselo vystřihnout. To byla jedna z posledních kapek. Viděla jsem, že stojím tváří v tvář moci, která se vymkla veškeré kontrole," zavzpomínala spisovatelka na okamžik zlomu pro Novinky.cz.
V 70. a 80. letech patřila Eva Hudečková mezi často obsazované a nutno říci, že i velmi atraktivní herečky. Svědomí jí však nedovolilo pokračovat v nastartované kariéře. "Chtěla jsem svůj život uspořádat podle svých představ a ne podle toho, jak mi ho kdo zrežíruje. V té době o osudu tvůrců, i herců, rozhodovali straničtí tajemníci, byla jsem svědkem ponižujících scén, kdy trestali neposlušná individua," řekla v Nedělním Aha!. Tento charakterní přístup v té době mělo velmi málo umělců a platí to do dnešních dnů. Koupit se dá téměř každý.



Přečtěte si
hladkyjose...@...
21. 7. 2019 • 23:58

hladkyjose...@...
21. 7. 2019 • 23:52

je jí 64 mě 22 a stejně bych jí ho pujčil....Evo , soudružko, ty čupr děvko jestli Tě už Hudeček nebaví tak písni. Můžem do toho bušit celou noc.Tvoje kozy jsou tak nádherný Čest práci

sandokan500
20. 7. 2015 • 12:10

Ta kdyby nemela velky kozy tak,by nebyla nic.

matylda-rut
31. 8. 2014 • 20:48

Mrdoune ty nevymr.danej dej pokoj a piš slušně, kdo má ty tvoje pičoviny číst, pervérzní vlku.

matylda-rut
31. 8. 2014 • 20:47

Ty bys potřeboval vyšetřit. Je vidět, že vidíš svět podle sebe ze strany ***. Jenže ne každá musí jít tvoji cestou, hodně žen to ani nepotřebuje.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.