Jubilant Josef Somr namluvil dvě desítky audioknih | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jubilant Josef Somr namluvil dvě desítky audioknih

Josef Somr
Josef Somr (Popron Music)

Herec Josef Somr patří k našim nejlepším interpretům mluveného slova. Kompilace toho nejlepšího, co Josef Somr natočil z děl Karla Čapka, Jaroslava Haška, Františka Nepila, Charlese Dickense a dalších autorů, teď vychází u příležitosti hercova životního jubilea.

"Poslech audioknih v podání Josefa Somra je doslova balzámem pro uši i pro duši. Jeho přednes povýší každý literární text o třídu výš. Naše vydavatelství si velmi váží toho, že je pan Josef Somr naším stálým interpretem a natočil pro nás téměř dvě desítky titulů. A těší nás, že se nebrání spolupráci na nahrávkách různých žánrů, od děl klasické a duchovní literatury až po detektvní povídky a pohádky," říká Alan Piskač, ředitel vydavatelství Popron Music.

O spolupráci s Josefem Somrem rád vypráví také režisér Robert Tamchyna: "Natáčení audioknížek s panem Josefem Somrem, jsou chvíle radosti. Přichází pokaždé pečlivě připravený, v textu různobarvené poznámky. Důraz, význam  nebo pomlky, všechno má svou barvičku. V každém sebemenším příběhu, v pohádce pro děti nebo v povídce pro dospělé čtenáře respektuje autora a hledá co nejlepší cestu k "tlumočení" jeho textu.

Josef Somr se v posledních letech věnuje zejména práci pro rozhlas a audioknížkám. V době, kdy se "načítání" mění v byznys, soustředěně  knížkám odevzdává sám  sebe a své umění. A jen málokdo dokáže hlasem a interpretačním uměním obejmout celou velkou rodinu posluchačů od malých dětí až po nejstarší generaci právě tak jako to kdysi dokázal např. Karel Höger. Josef Somr je před mikrofonem jeho důstojným nástupcem. Všechno nejlepší!"



Autor:  ph

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.