Hvězda ULICE Ilona Svobodová: Našli jí rakovinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Hvězda ULICE Ilona Svobodová: Našli jí rakovinu!

V Ulici s Ondřejem Pavelkou (58).
V Ulici s Ondřejem Pavelkou (58). (Foto TV Nova, ara)

I když od chvíle, kdy lékaři Iloně Svobodové (53) diagnostikovali rakovinu děložního čípku, uplynula už řádka let, herečka ví, že možná nikdy nebude mít zcela vyhráno. Hrozba smrtelné nemoci nad ní stále visí. I proto se rozhodla promluvit. Jde jí o jediné: přimět ostatní, aby nepodcenili prevenci.

Dnes herečku denně vídáme v seriálu Ulice jako Jitku Farskou v plné síle. Zákeřná nemoc ji ale před lety zlomila a ona na dobu nejistoty a strachu o život už asi nikdy nezapomene. „Tu chvíli nebo ty týdny nikomu nepřeju. Doufám, že je vše v pořádku. Chodím na pravidelné kontroly a kamarádky ve svém okolí k tomu přesvědčuju,“ prozradila deníku Aha! herečka, která se vzhledem ke svým zkušenostem zapojila do kampaně ministerstva zdravotnictví.


V ní nabádá k prevenci nejen veřejnost, ale hlavně svoji dceru Adélu (27). „Nemohla jsem ji už nechat očkovat, má dcera už je stará. Je to strašné, ale je to tak. Proto tak apeluji na kontroly. V prevencích jsem důsledná. Jeden čas jsem chodila na prohlídky s kamarádkami a potom jsme si vždycky společně zašly na víno. To je docela dobrá motivace,“ tvrdí Svobodová. Měly podobný problém...
Mrazivou diagnózu si kromě Ilony Svobodové vyslechly i modelky Agáta Prachařová (28) a Lucie Hadašová (27). Obě podstoupily konizaci, tedy chirurgické odstranění poškozené tkáně z děložního čípku. Před čtyřmi lety se s rakovinou děložního hrdla vypořádala Vlaďka Erbová (32).



Autor:  kof

Přečtěte si
popocatepetl
29. 9. 2014 • 12:42

K čemu je článek plný naprostých bludů???! Jménované dámy Prachařová a Hadašová určitě neměly rakovinu, ale prekarcerózu, protože rakovinu by lékaři samozřejmě neřešili pouhou kónizací. Stejně jako kdysi u Lucie Bílé. Tohle hysterické zveličování vede jen k tomu, že ženy s opravdu vážným problémem si pak myslí, že to jde vyřešit jako kašlíček s rýmičkou (jako u Prachařové). U paní Svobodové nevím, možná opravdu překonala rakovinu a v tom případě i podstatně větší zásah než jen kónizaci. každopádně není pravda, že její dcera je v 27 letech na očkování stará. Už nebude mít ten vliv, co by mělo ve 12 nebo 13, ale pořád lepší v 27 než vůbec.

marie60
2. 5. 2014 • 17:28

jarypadlo
14. 3. 2014 • 16:40

Halooo hvězdo z Ulice,hlavně se vyhni soudkyni Fridrichové,možná už je v důchodu,ale ta s.vině mi zmařila celou léčbu spodku.Klidně jdi společně s dalšími do pochodu proti raku prsu,kdyby jste se tam snad cítily divně,bude to právě NEprávním prostředím v tomto státě! Jarypadlo@seznam.cz.

joudajoudovy
14. 3. 2014 • 10:18

pleskaci, nez zacnete propagovat moudra, v osvete zduraznete, ze rakovina delozniho cipku je nasledek stridani partneru, bez ochrany. zenska to preda chlapovi, ten dalsi zenske atd....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.