To tvůrci Případů 1. oddělení nezvládli: Výbuch zranil herce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

To tvůrci Případů 1. oddělení nezvládli: Výbuch zranil herce!

Herec Jan Plouhar hrál postřeleného policistu jménem Hrabě.
Herec Jan Plouhar hrál postřeleného policistu jménem Hrabě. (Foto Česká televize, Vojtěch Hurych)

Au, ta řachla! To si musel říkat herec Jan Plouhar (31) při natáčení úvodní scény včerejšího dílu krimiseriálu Případy 1. oddělení. Pyrotechnici mu totiž do ramene nastražili příliš velkou nálož výbušniny a herec skončil se zraněním!

Rozstřílené policejní auto a granát v ruce! Divoká přestřelka v jedné z první scén 8. dílu Případů skončila zasažením policisty útočníkem do ramene. Herec Jan Plouhar, který muže zákona představoval, samozřejmě dopadl lépe, ale dvakrát dobře mu také nebylo.

Aby se pro kameru věrohodně nasimuloval zásah kulkou, filmoví pyrotechnici běžně používají výbušniny. „V jedné z klapek jí nicméně použili moc a pořádně to bouchlo a herce to trochu poranilo,“ prozradil Aha! jeden z režisérů Peter Bebjak. „Naštěstí vyvázl jen s poškrábanou tváří a krkem,“ doplnil tvůrce.


Kdo dopadl ovšem nejhůř ze všech, byl skutečný policista, který figuroval v případu, jímž byl tento díl inspirován. Ten skončil dokonce s prostřeleným břichem, i když kulka bohudík nezasáhla žádný životně důležitý orgán!


Policisté pomáhali vařit drogy
Aby zajistili rekvizitu co nejlépe odpovídající realitě, pomáhali architektům seriálu při výrobě varny na pervitin pro tento díl samotní policisté! „Šlo o to, aby to nevypadalo jak z Kobry 11, aby tam policajti při akci neochutnávali drogy a neměli nesmyslné rekvizity jako v alchymistické laboratoři,“ prozradil Aha! major Jaromír Badin, vedoucí protidrogového oddělení krajského ředitelství PČR v Praze, který s dílem štábu radil.



Přečtěte si
majojo
25. 2. 2014 • 21:52

Tak to jsi zřejmě narazil na relikt z totáše, jednoho z těch, co jim ještě v garážích nedošly zásoby "ušetřené" za dob totality. Vetšina z těchhle zmetků podnikala, dokud měla ciment a cihly a instalatérské potřeby v garážích a sklepích.. Koupili si fára, párkrát vyjeli do Thajska - a pak najednou zjistili, že sedí holou zadelí na žiletce, že ten matroš do dalšího podnikaní by si museli KOUPIT!

marlen5
25. 2. 2014 • 15:51

S přípravnou varny si nechali poradit, alew nezjistili si, že pro důchod si opravdu nikdo nemůže přijít na "ˇUřad".

prroud
25. 2. 2014 • 12:36

....navic slusnejsi a zodpovednejsi,plne poctive zodpovidajici za svou praci,nedavno mi jeden spravoval makovici na aute a ta znicila celej motor..........doted se jeste ani neozval,ale penize mu nesmrdely,a ze veru levnej nebyl.........

prroud
25. 2. 2014 • 12:33

Taky sledujete jak jsou nasi remeslnici od revoluce cim dal sikovnejsi a drazsi?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.