Jako Válka Roseových! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jako Válka Roseových!

Při poslední hádce prý Karel Svoboda šeptl: „Já myslím, že by ti bylo nejlíp, kdybych byl mrtvej, viď?“
Při poslední hádce prý Karel Svoboda šeptl: „Já myslím, že by ti bylo nejlíp, kdybych byl mrtvej, viď?“ (: Profimedia.cz)

PRAHA – Na první pohled šťastné manželství, které sice prošlo těžkou krizí, když se chtěl Karel Svoboda (†68) před lety po smrti malé dcery Klárky rozvést, které ale nakonec právě tahle krutá zkouška osudu zocelila a utužila. Tak to alespoň teď říká Vendula Svobodová (34). Ještě před časem sice sama hovořila o »italském manželství«, nyní, po smrti manžela, ovšem tvrdí: „Žádnou krizi jsme neměli! Žili jsme spolu, milovali jsme se, spali jsme spolu v jedné posteli.

I policie pak našla naše manželské lože rozestlané, zeptejte se jich na to…“ Nejbližší přátelé Karla Svobody ale mluví o něčem jiném. Žádné harmonické manželství, ale hádky, naschvály a často tichá domácnost…

Karel na svoji o 34 let mladší ženu strašně žárlil a s největší pravděpodobností dobře věděl proč. Jeho žárlivé výstupy koneckonců přiznává i sama Vendula: „Ten na mě žárlil od první chvíle, kdy jsme se poznali.“ Teprve v posledních týdnech před smrtí nabyl ale slavný skladatel stoprocentní jistotu, že v životě Venduly není jediným mužem. Pochopil, že Vendula už myslí na život s někým jiným, a že on, stárnoucí muž, přijde zřejmě i o malého Kubíka a zůstane sám. Proto byl často tak nerudný, či naopak skleslý, proto upadal do depresí, přestal chodit do společnosti, proto se odcizovali.

„Viděli jste film Válka Roseových? Tak nějak podobně to v jejich vile v posledních týdnech vypadalo,“ tvrdí Karlův velmi blízký přítel. „Došlo to tak daleko, že jí teď Karel k Vánocům nedal jediný dárek. A už před tím vyhodil z vily tu její kočku, kterou ona tak zbožňovala. Ona mu zase dělala jiné naschvály. Třeba teď nedávno, když si obarvila hlavu nahnědo – věděla, že byl vždycky zatížený na blondýnky. Doma se s ním moc nebavila, odsekávala mu, občas ho i ponižovala. Věděla dobře, kam píchnout – třeba řečmi o jeho věku. On chtěl, aby byla doma s malým Jakubem, ale ona natruc dělala „kariéru“. A pak se dokonce přihlásila na tu školu managamentu. Karel kvůli tomu strašně zuřil. A když potom navíc zjistil tu věc s tím jejím milencem, uzavřel se do sebe, a to dusno mezi nimi se dalo přímo krájet,“ tvrdí skladatelův blízký kamarád. „Karel pak už skoro pořád jen seděl dole ve vile ve svém studiu, skoro se nepotkávali,“ tvrdí Karlův přítel.

Doslova pár hodin před tím, než spáchal sebevraždu, se mu prý Karel Svoboda svěřil i s průběhem posledního „výstupu“ s Vendulou. „Ona zrovna odjížděla s malým Kubíkem na Šumavu, kde v té škole skládala nějaké zkoušky. A on se jí zeptal: „Jak to s námi bude dál?“ Ona se na něj podívala a řekla: „Nevím. Nemůžu žít s tebou, ale ani bez tebe.“ Karel na to prý pokýval hlavou a šeptl: „Já myslím, že by ti bylo nejlíp, kdybych byl mrtvej, viď?“ Jako by jí chtěl říct, že jí tedy půjde z cesty! Že to vyřeší sám, jako chlap!

Možná si Vendula právě na tuhle větu, kterou jí vlastně svojí sebevraždě dopředu avizoval, vzpomněla ve chvíli, kdy ho minulou neděli večer našla mrtvého před vilou. „Pořád opakovala: To mi snad udělal naschvál…“ prozradil jejich soused Petr Gruber, k němuž vyděšená Vendula po nálezu zastřeleného manžela utekla.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.