Maciuchová a syn Adamíry: USMÍŘENÍ! Nenáviděl ji, teď se objímají… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Maciuchová a syn Adamíry: USMÍŘENÍ! Nenáviděl ji, teď se objímají…

Syn Jiřího Adamíry jako by otci z oka vypadl. Chybí jen ty brýle...
Syn Jiřího Adamíry jako by otci z oka vypadl. Chybí jen ty brýle... (Foto Isifa.com, ČTK, ara)

Člověk nevěří vlastním očím. Syn herce Jiřího Adamíry (†67) Marek (51) je tátovi podobný jako vejce vejci. Jen profesi má odlišnou. Je kardiochirurgem v pražském IKEM.

Marek Adamíra nemohl chybět na křtu knihy Jaroslava Kříženeckého o jeho otci Jiřím. Z toho skoro mrazí. Jako by přišel sám herec. Všimla si podoby i Hana Maciuchová? „Jistě. Jako by se vrátil čas,“ usmívá se herečka.

Zabila ho rakovina

Je to právě 20 let, co herec s podmanivým hlasem v roce 1993 podlehl rakovině páteře. „Trvalo to dlouho. Jiří odešel už před dvaceti lety a kniha vychází teprve teď,“ řekla Nedělnímu Aha! trochu vyčítavě Hana Maciuchová (68). Adamíra byl její životní partner, dvě desítky let s ním žila. Děti spolu ale neměli. Herečka pak zapózovala s nevlastním synem fotografům. Vůbec poprvé se takto ukázali na veřejnosti.

Už to přebolelo

Když začala na počátku 70. let žít s jeho otcem, bylo chlapci jedenáct let. Jeho matka Ljuba Benešová (87) je také herečka. Tehdy měl Marek Haně za zlé, že odvedla jeho tátu od rodiny. Časem, jak dospěl, se všechny hrany postupně obrousily. Společný snímek je tak nyní symbolem usmíření... „S Markem se stýkáme. Má dvě děti. Třináctiletou Aničku a čtyřletého Honzíka,“ prozradila Hana Maciuchová.



Autor:  Hana Hoschlová

Přečtěte si
odetka.odetka
16. 12. 2013 • 05:02

Vidim, ze tady do diskuze prispivaji sami tupci.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.