Alena Vránová a princ Vladimír Ráž: Rozvedla je Pyšná princezna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Alena Vránová a princ Vladimír Ráž: Rozvedla je Pyšná princezna!

Pyšná princezna Alena Vránová a princ Vladimír Ráž.
Pyšná princezna Alena Vránová a princ Vladimír Ráž. (Foto Aha! – P. Machan, R. Souček, ara)

Bylo to natáčení Pyšné princezny, které v roce 1952 rozvrátilo dvě manželství. Alena Vránová (82) byla tehdy provdaná za spisovatele Pavla Kohouta a Vladimír Ráž (†77) byl ženatý s herečkou Sašou Myškovou. Píseň Rozvíjej se poupátko obě manželství rozvedla, píše se v knize Herecká manželství.

Komunistického básníka Kohouta si Alena brala z velké lásky nedlouho před natáčením Pyšné princezny. Manželství ale klapalo jenom pár týdnů. Z Kohouta se totiž vyklubal despota, kterému vadilo, že se jeho žena líčí a nosí vysoké podpatky.

A právě v době jejich největších hádek Aleně vstoupil do života pohádkový princ Miroslav alias Vladimír Ráž. Hned po prvním dnu natáčení Pyšné princezny věděl, že je zle, a Alenu svést opravdu těžké nebylo.
„Vladimír byl pohledný muž s obrovským charismatem. Zpočátku jsme příběh Krasomily a Miroslava hráli, ale pak jsme do té pohádky vložili kus opravdické lásky,“ netají se herečka.



Přečtěte si
w.mojko
13. 11. 2013 • 07:41

Bol to krásny pár...poznala som ich na mojej prvej zahraničnej praxi, v Chorvatsku. Bola som ešte len na prahu dospelosti, vzali ma pod ochranné krídla, brali ma na rozne výlety, veľa mi rozprávali o sebe. Mám na nich a Oldřicha Nového tie najkrajšie spomienky. V tej dobe boli muži gentlemani a ženy dámy...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.