Karel Svoboda (†68): Zastřelil se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Karel Svoboda (†68): Zastřelil se!

PRAHA – Karel Svoboda (†68) spáchal sebevraždu! Otec nesmrtelných hitů Včelka Mája či Kdepak ty ptáčku hnízdo máš a manžel Venduly Svobodové (34) z nadace Kapka naděje se včera zastřelil!


V noci jsme mluvili s Vendulou...

> Očití svědci: Bylo to strašné
> Ležel v tratolišti krve před garáží

Doma, před garáží jevanské vily ho našla přímo jeho žena Vendula, když se vrátila i s ročním synem Jakubem z Jenišova, kde úspěšně završila svá roční studia managementu. „Došlo k tragické události. Vše je v šetření policie, nezlobte se, víc nemohu v tuhle chvíli říct,“ řekla deníku Aha! včera večer do telefonu zcela zdrcená Vendula Svobodová.

Kliknutím zvětšeteProč se tedy v neděli odpoledne před garáží Karel Svoboda zastřelil? A ještě k tomu pravděpodobně vlastní, legálně drženou zbraní? „Karel byl velkým milovníkem zbraní. Vlastnil jich několik a s oblibou chodil na střelnici třeba s bývalým ministrem obrany Antonínem Baudyšem. Zbraně často nosil při sobě a jednou prý v afektu nabitým revolverem vyhrožoval manažerovi Janisi Sidovskému. Předpokládám, že i jeho sebevražda byla vykonaná v afektu a v náhlém myšlenkovém pohnutí,“ řekl nám skladatelův blízký přítel a spolupracovník.

Zatím se spekuluje o dvou základních motivech tragédie. Podle jedněch za všechno můžou Svobodovy neshody s manželkou Vendulou a podle některých informací se mělo dokonce schylovat k rozvodu. To však oba ještě minulý čtvrtek popírali. „Je to celé nesmysl. Opravdu nemáme krizi. Jsme zapadlí sněhem doma a vypadla nám elektrika, tak jediné co nyní řešíme, je sněhová krize,“ žertovali tehdy manželé.
Druhým důvodem měla být skladatelova umělecká vyčerpanost. Jeho poslední muzikál Golem se nesetkal s tak příznivými kritikami, jak všichni doufali a vznik jeho životního díla, kterým měl být chystaný muzikál Rasputin, provázely potíže.

Život se s Vendulou Svobodovou opravdu nemazlil. Před sedmi lety jí totiž na akutní leukémii zemřela čtyřletá dcera Klárka! Vendula to však s manželem nevzdala a nejen, že společně překonali manželskou krizi, ale dokonce založila nadační fond Kapka naděje, který každoročně podporuje nemocné děti a přináší našim nemocnicím miliony korun. Teď však na všechno zůstala sama. Životní pouť Karla Svobody skončila v tratolišti krve před jeho garáží v Jevanech.

Exkluzivní informace o sebevraždě našeho nejznámějšího skladatele čtěte již zítra v deníku Aha!


Autor: Petr Macek, Miroslav Graclík

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.