Společnice Jiráskové šokuje ve své knize: Nutila mě, ať se dívám...Jak se zabije! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Společnice Jiráskové šokuje ve své knize: Nutila mě, ať se dívám...Jak se zabije!

Před smrtí Jiřina Jirásková několikrát vyhrožovala sebevraždou.
Před smrtí Jiřina Jirásková několikrát vyhrožovala sebevraždou. (Foto Aha! – David Malík a reprofoto)

Tohle je opravdu silná káva! To, že se chtěla nemocná herečka Jiřina Jirásková (†81) zabít, je potvrzeno! V knize Kdo se bojí Jiřiny Jiráskové? to popisuje její tehdejší společnice Zdena Šírová (66). „Nutila mě se na to dívat,“ vzpomíná s hrůzou.

Jirásková bojovala zpočátku s nemocí statečně. Chtěla žít a dál rozdávat radost divákům. V závěru loňského podzimu ale přišel zlom. Vyčerpaná a chřadnoucí Jiřinka začala svému okolí hrozit: „Zabiju se!“

Tahle slova podle Šírové použila i několikrát do týdne. „Sním prášky a bude pokoj. Je jich dost, abych se už neprobudila?,“ ptala se Jirásková.

Šírová věděla od další pečovatelky – a teď i dědičky po Jiráskové – Jany Svítivé (57), že se jejím chováním nemá nechat rozhodit. „To je normální, stejně to neudělá,“ říkala vždy rozrušené Šírové po telefonu.

„Nikam nechoďte! Budeš se dívat, jak ty prášky polykám, vezmu si je všechny,“ křičela prý Jirásková na Šírovou, když se chtěla uklidnit venčením její fenky Amálky. Zdena přesto odešla. Když se vrátila, Jirásková většinou spala. Prášek na spaní si vzala maximálně jeden. Šírová ale raději vždy počet pilulek přepočítala. Co když by jich filmová legenda opravdu spolykala víc?

Jiřina Jirásková zemřela letos 7. ledna, údajně přirozenou smrtí. Nebo nám někdo něco tají?



Přečtěte si
regina
27. 12. 2013 • 15:44

Těch chyb - oni nemůžou napsat článek bez chyby???? Doufám, že noví - čeští majitelé Blesku a Aha to změní!!!

sugarbitter
16. 10. 2013 • 12:51

Proč rozebírat, co komu "ujelo" ve slabé chvilce? byla to dobrá herečka, obětovala herectví celý svůj život, proto umírala sama.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.