Smutek v Cestách domů: "Lojzo, bojuj!" vzkazují nemocnému Švehlíkovi vyděšení herci... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Smutek v Cestách domů: "Lojzo, bojuj!" vzkazují nemocnému Švehlíkovi vyděšení herci...

Kolegové z Cest domů povzbudili nemocného Aloise Švehlíka
Kolegové z Cest domů povzbudili nemocného Aloise Švehlíka (koláž Ahaonline.cz)

Zákeřná nemoc Aloise Švehlíka (74) zaskočila nejen diváky, ale i jeho kolegy z divadla i seriálu Cesty domů. Po sedmi letech znovu udeřila rakovina! Zatímco v Národním divadle, kde dal shodou okolností Švehlík minulý týden výpověď, za něj už vyřešili náhradu, v seriálu na svoji hvězdu počkají. „Lojzo, bojuj! Držíme ti palce!“ vzkazují kolegové Švehlíkovi, který ještě nemá vyhráno. Rakovina může kdykoliv udeřit znovu.

Herci vědí, že Švehlík ještě nemá vyhráno, ale nikdo nepřestává věřit, že se s děsivou nemocí popere tak, jako před sedmi lety, kdy u něj propukla poprvé. „Už to nějaký čas vím. Nesmírně si ho vážím, je to bard, který se mnou vždy jednal jako rovný s rovným, ačkoliv nemusel, protože jeho zkušenosti jsou s těmi mými nesrovnatelné. Přeji mu, aby se z toho dostal tak jako před sedmi lety,“ vzkazuje herci Igor Bareš (47).

Stejně pozitivně mluví i Švehlíkova manželka z Cest domů Jitka Smutná (61) „Pro každého, kdo takovou nemocí trpí, mám jenom slova povzbuzení. Samozřejmě věřím, že to bude dobré a že se z toho Lojzík co nejdříve dostane,“ doufá v dobrý konec.

Na herce intenzivně myslí i Iva Kubelková (36), která s ním ještě před pár dny točila: „Věděla jsem o tom. Před čtrnácti dny točil ještě asi dva díly seriálu. To už byl po operaci a byl velice statečný. Vím, že jsem mu tehdy řekla, že by se měl více šetřit a to platí stále.“


Naopak šokovaný byl Švehlíkův kolega Pavel Soukup (64), tato zpráva ho zjevně rozesmutnila. „Tím se ale vysvětluje, proč byl poslední dobou jiný. Dříve byl bujarý a rád se bavil, a najednou s ním nic nebylo. Teď už to chápu, byl ve strachu. Alois není exhibicionista a svoje problémy neventiluje,“ prozradil Aha! Soukup.

V seriálu je jeho postava Bernáta »uklizená« ve vězení, ve skutečnosti Alois Švehlík odpočívá na své chalupě. „Pořád se mi po té operaci špatně mluví. Jsem teď ve stavu nemocných na chalupě,“ vzkázal deníku Aha! Švehlík, jehož boj zdaleka nekončí. „Žádný z lékařů nemůže nikdy zaručit, že se zhoubný nebo nezhoubný nádor po zaléčení už nikdy nevrátí. Stejně jako že nezhoubný nádor se nezmění v karcinom, nebo zda se vedle nezhoubného nádoru nevytvoří i zhoubný,“ řekl Aha! renomovaný odborník.



Přečtěte si
zolik
22. 8. 2013 • 13:52

Pane Švehlíku, moc na vás myslím a přeji brzké zlepšení zdravotního stavu a nejlépe úplné vyléčení. Držte se, vaše věrná divačka a obdivovatelka.

sugarbitter
6. 8. 2013 • 22:43

co to vlastně v životě je " být dobré"? Někdy to je málo, někomu nestačí ani mnoho..... Dobrí je široký bojem. Někdy je dobré, kjdyž nás něco boílí jen málo.

fizi
6. 8. 2013 • 13:04

Pane Švehlíku,držím moc pěsti,vše bude dobré,fandím Vám,držte se!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.