Adamovská odmítla kvůli Štěpánkovi roli v Doktorech z Počátků! Mohla vydělat další sta tisíce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Adamovská odmítla kvůli Štěpánkovi roli v Doktorech z Počátků! Mohla vydělat další sta tisíce!

Zlata Adamovská neměla na nový seriál čas
Zlata Adamovská neměla na nový seriál čas (Aha! - Marek Pátek, David Kundrát)

Tak takový vstup seriálu v novodobé české historii tu ještě nebyl! Doktoři z Počátků z dílny televize Nova boří rekordy ve sledovanosti! „Jen první díl sledovalo téměř dva a půl milionů diváků a zájem lidí rozhodně neklesá,“ mne si ruce koordinátor seriálu Vojtěch Boháček. Že by se zrodila nová Nemocnice na kraji města?

Kam se hrabou Chalupáři…
Přesně před rokem vévodili žebříčku sledovanosti legendární Chalupáři v čele s Jiřím Sovákem, který tak znamenitě ztvárnil postavu důchodce v rádiovce Evžena Humla.
Letos je Česká televize nasadila znovu, jenže tvrdě narazila. Doktoři z Počátků veškerou konkurenci »vymazali ze světa«. Takový start přitom nikdo nečekal.

Jen v porovnání s ostatními seriály, první díl Cest domů vidělo zhruba 800 tisíc lidí, Okresní přebor 850 tisíc, Ordinaci v růžové zahradě 950 tisíc a Život na zámku necelý milion diváků. Doktoři z Počátků tak zažívají boom, který za poslední léta nemá obdoby.

„Jedná se o žánr, kdy se jedna z hlavních postav přestěhuje do jiného seriálu a to včetně základní dějové linky. Ve světě je tento formát velice oblíbený,“ říká Boháček. „Nakonec jsme vybrali postavu MUDr. Otu Kováře v podání Martina Stránského, který přichází z Ordinace v růžové zahradě 2,“ dodává producentka seriálu Lenka Hornová.

Intriky, boj o role…
Právě o to, kdo z herců dostane od Novy tuto »zakázku snů« se údajně strhl velký a nemilosrdný boj. Saša Rašilov (40), Martin Zounar (46), Vladimír Kratina (61), Petr Rychlý (47), Martin Dejdar (48), Vlastimil Zavřel (58). U opačného pohlaví se uvažovalo o Daně Batulkové (55), Daně Morávkové (41) a především o Zlatě Adamovské (54). „Ta se ale nakonec omluvila. Zřejmě kvůli chystané svatbě s Petrem Štěpánkem,“ práskl nám náš zdroj. „Hodně dalších herců se ale přes své kontakty snažili nějakou roli pro sebe urvat. Tlaky byly velké,“ dodal.

Postránecký má plat jako prezident!
Pro samotné herce se natáčení v novém seriálu stalo doslova zlatým dolem. Podařilo se nám zjistit, že nejvíce bere Václav Postránecký (69), který si měsíčně přijde na 180 tisíc korun, Lenka Termerová (65) s Martinem Stránským (43) na 165 tisíc a Halina Pawlovská (58) s Martinem Písaříkem (34) na rovných 150 tisíc! Litovat teď může Iva Janžurová (72), která měla být původně hlavní tváří seriálu. Za jeden natáčecí den se bere až 20 tisíc korun, kdyby natáčela v průměru deset dní, vydělala by si 200 tisíc za měsíc!

„Paní Iva na nabídku nejdříve kývla a byla nadšená. Nakonec svoji účast zrušila, protože zjistila, že by nezvládla objem takové práce, který na seriálu je,“ konstatuje Boháček.



Přečtěte si
fizi
7. 7. 2013 • 17:48

To tedy koukám na tu sledovanost! Každý asi,stejně jako já,očekával něco super!Jenže ono se nic takového nekoná,zatím je to úplně blbý,jen se intrikuje s pozemky a miliony.Vůbec se mi to nelíbí,holt si budu muset přepnout na něco jiného.Velké zklamání,myslel jsem,že bude o prázdninách na co koukat.

britva
7. 7. 2013 • 17:28

já určitě nezávidím, já jim to přeji a pro normální populační průměr v šuku do kterého podle celosvětového výzkumu šukající populace spadám, tak je zástrčkový den jednou týdně a já preferuji středu protikus mám a dosti kvalitní, tak se laskavě nevnucuj ty "stará" migréno

andorea
7. 7. 2013 • 16:43

Udělala dobře. Počátky nic moc, po dvou dílech jsem to vzdala.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.