Herci z Ordinace a Ulice: Mlátili se válečkem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herci z Ordinace a Ulice: Mlátili se válečkem!

Eva Hráská z Růžovky dokonce na své soupeře vzala váleček!
Eva Hráská z Růžovky dokonce na své soupeře vzala váleček! (RINGIER AXEL SPRINGER, KAREL KOPÁČ / Paparazzi)

Jako souboj bájných Titánů vypadalo vaření herců z televize Nova. Zápolili totiž mezi sebou týmy tvořené z hereckých hvězd Ulice a Ordinace v růžové zahradě. A co by to bylo za soutěž, kdyby v ní chyběla zdravá rivalita. V jednu chvíli to dokonce došlo tak daleko, že herečka Eva Hráská, která v Růžovce hraje potvoru Karu star a systematicky ničí dobráckého primáře Mázla v podání Petra Rychlého (47), vzala svou soupeřku po hlavě válečkem!

A přitom nešlo o víc, než o to, kdo nejlépe dokáže připravit francouzskou specialitu Tarte Tatin neboli obrácený jablečný koláč. Ze zvoleného receptu měla největší radost moderátorská hvězda Emma Smetana (25), která na hereckém klání reprezentovala Televizní noviny.

„Tarte tatin, který jsem se dnes naučila, zajisté zařadím ke svým receptům. Můj nevlastní tatínek – Ir - umí tento koláč senzačně a já coby poloviční Francouzka jsem ho dosud upéct neuměla, což je ostuda,“ svěřila se Aha! se svým malým »hendikepem« půvabná moderátorka. Emmin první pokus přitom slavil ohromné úspěchy a její tým složený z reportérů vyhrál cenu za nejlepší chuť!

A jak si vedli ostatní?

Obrácený jablečný koláč se po estetické stránce nejvíce povedl týmu Ulice a podle chuti vyhrál tým ze zpravodajství. Crème brûlée pak ochutnávali přítomní hosté, kteří jako nejzdařilejší vyhodnotili dezert týmu Ordinace v růžové zahradě 2. 

Tarte tatin

Potřebujete

500 g jablek 5 polévkových lžic cukru 1 badián 100 g listového těsta

Tarte tatin

Postup

Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Připravíme si omáčku – necháme zkaramelizovat cukr, rozpustíme do tmavého karamelu, podlijeme vodou a přidáme badián. Do omáčky přidáme nakrájená jablka, dusíme zhruba 10 minut a poté necháme lehce vychladit. Do žáruvzdorné misky vkládáme úhledně vedle sebe plátky jablek, zbytek jablek naskládáme dovnitř misky, abychom zaplnili misku po okraj. Z listového těsta vytvoříme »pokličku« a okraje těsta zahneme dovnitř misky pod jablka. Listové těsto propíchneme na několika místech vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 až 20 minut.


Crème brûlée:

Potřebujete

420 ml smetany ke šlehání 100 ml plnotučného mléka 1 vanilkový lusk 5 žloutků z velkých vajec 50 g moučkového cukru  + trochu na poprášení

Crème brûlée

Postup

Do středně velkého hrnce nalijeme mléko se šlehačkou. Přidáme vyškrabanou vanilkovou dřeň i lusk a krém odstavíme. Žloutky a cukr vložíme do mísy a ručním mixérem je minutu šleháme, až zesvětlají a nabydou. Hrnec s krémem postavíme nad střední plamen a jakmile uvidíme první bublinky na okrajích, sejmeme směs z plotny. Za stálého míchání nalijeme horký krém na ušlehané žloutky. Horkou směs procedíme do malých mističek, které vložíme na plech s horkou vodou (měla by sahat 1,5 cm pod okraj mističek) a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 30 – 35 minut. Pak vyndáme a polovychladlé dáme dochladit do lednice.  Před podáváním nasyeme na každou misku cukr a horkovzdušnou pistolí ho zkaramelizujeme.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.