Tuna vyslýchal Xavera Veselého! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Tuna vyslýchal Xavera Veselého!

Jan Tuna (vlevo) včera nanečisto vyslýchal Luboše Xavera Veselého, ale už v úterý dopoledne si místa vymění a Xaver bude zpovídat Tunu ve svém Křížovém výslechu.
Jan Tuna (vlevo) včera nanečisto vyslýchal Luboše Xavera Veselého, ale už v úterý dopoledne si místa vymění a Xaver bude zpovídat Tunu ve svém Křížovém výslechu.

PRAHA - XXL moderátor a postrach celebrit z Křížového výslechu Luboš Xaver Veselý (39) a Jan Tuna (33) se sešli ve studiu rádia Frekvence 1 při přípravě na první Pressklub, který.


PRAHA - XXL moderátor a postrach celebrit z Křížového výslechu Luboš Xaver Veselý (39) a Jan Tuna (33) se sešli ve studiu rádia Frekvence 1 při přípravě na první Pressklub, který bude bývalý šéfreportér televize Nova uvádět na Frekvenci 1 od úterý 2. ledna. Jan Tuna se na svoji novou práci pečlivě připravuje a právě v rámci příprav dokonce zpovídal nejpovolanějšího moderátora Luboše Xavera Veselého. Ten každé dopoledne vyslýchá naše osobnosti v pověstných Křížových výsleších na Frekvenci 1.

„Ale zatím to bylo jen nanečisto, mimo éter,“ smál se Jan Tuna, který v Pressklubu nahradí Jitku Obzinovou. A jak zpovídání našeho nejostřejšího moderátora, který nezná žádná tabu, šlo? „Honza je profík, úplně jsem se zapotil,“ přiznal deníku Aha! se smíchem Xaver. Prvního opravdového hosta Jan Tuna přivítá v Pressklubu už v úterý 2. ledna od 18 hodin, a to expremiéra a předsedu ČSSD Jiřího Paroubka. A bude to velký duel, protože televize Nova se s Tunou rozloučila právě kvůli Paroubkovi. Ten totiž Tunu označil za přisluhovače ODS, na což Tuna zareagoval otevřeným dopisem, ve kterém ho vyzval, aby rezignoval na všechny své veřejné funkce včetně té premiérské. Nově se Tunova osobní aktivita nelíbila, potrestala jej a ten se proto rozhodl z naší nejsledovanější televize odejít.

Tuna se po tomto konfliktu osobně sejde s Paroubkem poprvé. „Pokud vím, otevřený dopis zveřejněn nebyl a kolega Tuna ho před zveřejněním stáhnul – nevidím nic, co by mu bránilo v práci moderátora Pressklubu. A on jistě sám svým výkonem přesvědčí, že měří všem stejně,“ komentuje očekávaný střet Tuny s Paroubkem programová ředitelka Frekvence 1 Barbora Tachecí. Jan Tuna má podle ní pro moderování Pressklubu ideální předpoklady: zkušenosti i dravost.

„Svých hostů v Pressklubu Frekvence 1 se budu nekompromisně ptát na to, co zajímá občany této země,“ zdůrazňuje Jan Tuna. „Pressklub Frekvence 1 je všeobecně vnímán jako prestižní diskusní pořad. Nabídka programové ředitelky Frekvence 1 Barbory Tachecí na moderování Pressklubu je proto pro mne velká čest a výzva. Zároveň jsem rád, že budu moci působit v nezávislém médiu plném skutečných profesionálů. Udělám maximum proto, abych důstojně navázal na profesionální práci mé předchůdkyně Jitky Obzinové,“ dodal Tuna. Ještě než v úterý v podvečer podrobí půlhodinovému výslechu Paroubka, tak již dopoledne se bude potit jako vyslýchaný v Křížovém výslechu Luboše Xavera Veselého.


Autor: Miroslav Graclík
Foto: Frekvence 1

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.