Andrea Kalivodová po boji s nádorem: Nadechnout se není samozřejmost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Andrea Kalivodová po boji s nádorem: Nadechnout se není samozřejmost!

Andrea Kalivodová
Andrea Kalivodová (TV Prima)

Mezzosopranistka Andrea Kalivodová má za sebou boj s vážnou nemocí. Kvůli nádorovému onemocnění přehodnotila životní priority a uvědomila si, co je nejdůležitější.

Do jejího bezproblémového života letos přišel šok, když jí lékaři diagnostikovali nádor. Po náročné operaci se naštěstí ukázalo, že by nezhoubný. „Strašně se mi ulevilo. Najednou mi některé mé dosavadní starosti a trable přišly absolutně malicherné. Uvědomila jsem si, že musím trochu zvolnit. A také jsem došla k závěru, že chci být prospěšná i jinak než zpěvem,“ popsala Andrea své pocity.

Nyní by své jméno chtěla využít pro dobrou věc a ráda by prospěla k větší informovanosti o onemocnění, které zažila na vlastní kůži.

Svou tvář tak spojila s léčbou arteriální hypertenze. Je to onemocnění s fatálními následky, které dramaticky ovlivňuje život pacientů. Zákeřnost této nemoci je o to větší, že není na první pohled odlišná od běžných viróz nebo chřipek. Přitom právě včasná diagnóza zde hraje velkou roli.

„Mám svůj osud ve svých rukách a ráda bych tak i pomohla všem nemocným, aby na tom byli stejně jako já! Nejhůře se bojuje proti něčemu, o čem nevíte téměř nic. Je šílené pro mne jako pro zdravého člověka zjistit, že ne každý má takové štěstí docela normálně se nadechnout,“ dodala Kalivodová.





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.