Dagmar Havlová: Jejím sousedem je miliardář Bakala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dagmar Havlová: Jejím sousedem je miliardář Bakala!

Dobrá čtvrť: Havlová bydlí kousek od miliardáře Bakaly.
Dobrá čtvrť: Havlová bydlí kousek od miliardáře Bakaly. (Koláž Ahaonline.cz)

Zesnulý exprezident Václav Havel (†75) dlouhá léta s manželkou Dagmar (59) bydlel v Dělostřelecké ulici v pražských Střešovicích. Jeho spojenec a sponzor Knihovny Václava Havla, miliardář Zdeněk Bakala (51), byl přitom celou dobu jeho »skorosousedem«. Patří mu totiž vila na druhém konci téže ulice.

Dům, jehož hodnota se díky velikosti i prestižní lokalitě odhaduje na 40 milionů korun, je v secesním slohu a Bakala s manželkou, podnikatelkou a někdejší královnou krásy Michaelou Maláčovou (41), v něm nebydlí. Nechávají ho rekonstruovat, sami se pak nejčastěji zdržují i s dětmi ve Švýcarsku.

„Občas sem přijel s manželkou a když byly u Havlových nějaké oslavy narozenin nebo výročí, tak tu snad i spali. Ale nemá to velký pozemek, z obou stran jsou domy, takže to pro ně asi moc není,“ řekla Aha! sousedka slavného páru. Horentní částku do rekonstrukce prakticky nevyužívaného objektu Bakala investovat může – jeho majetek podle magazínu Forbes tvoří 37 miliard korun.


Podle informací místních měla kromě několika velvyslanectví o vilu zájem samotná paní Dagmar, nakonec ale investovala do jiné střešovické vilky. V té nyní nyní bydlí její dcera Nina (34) s manželem a dětmi.

Bakala: Přítel, nebo maskot?
Kam se ve svých posledních letech exprezident Havel hnul, tam za ním cupital i boháč Bakala. Vystupovali jako nejlepší přátelé, i jejich pohledné manželky se kamarádily. Podle zlých jazyků si však nikdy netykali a Bakala se chtěl na Havlově slávě jen přiživit. „Nepamatuji se, že bych někdy pana Bakalu viděl na Pražském hradě,“ vzpomíná dokonce někdejší Havlův mluvčí Ladislav Špaček.

Havel: Stále břemenem!
Neuveřitelné, ale skutečné. Ačkoliv si v prosinci celý národ připomene rok od úmrtí Václava Havla, ještě stále je na vile ve Střešovicích veden jako »věcné břemeno užívání« – pojistka, kterou si nechal, když na Dagmar přepsal před smrtí veškerý majetek, aby mohl do smrti dům využívat. Vymazání je přitom jednoduchý administrativní úkon.



Přečtěte si
hillaarkaa
7. 11. 2012 • 09:40

Klausovka
6. 11. 2012 • 17:18

*URÁKA NALEŠTĚNÝHO BAKALU PATŘÍ POVĚSIT A TU JEHO MADAM TAKY, JSOU TO NESKUTEČNĚ NAMYŠLENÍ PARCHANTI!!! AŤ JSEM NELEZOU A ZŮSTANOU VE ŠVAJCARECH, SNOBOVÉ KDYŽ JIM ČESKO NEVONÍ AŤ JDOU DO HAJZLU!!! k*RVY

setug
6. 11. 2012 • 17:11

havlovi a jeho stykům Bakala zbohatl z Emeriky nepřišl bohatý ani omylem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.