Pavel Bobek (75): Selhává mu srdíčko! Nefunguje mu umělá chlopeň! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pavel Bobek (75): Selhává mu srdíčko! Nefunguje mu umělá chlopeň!

Pavel Bobek
Pavel Bobek (Aha! – Alexandr Malachovský)

Ani chatrné zdraví neodradilo zpěváka Pavla Bobka od toho, aby své pětasedmdesátiny oslavil ve velkém stylu. V neděli uspořádal velký koncert v divadle ABC, kam pozval celou řadu vzácných hostů. Nezvládal ale dlouho stát, špatně chodil, těžko se mu dýchalo. Důvodem jsou Bobkovy problémy se srdíčkem. Táhnou se už přes rok, kdy mu byla voperována umělá chlopeň.

„Ani ho neotevírali. Dělali to metodou, kdy se do člověka nemusí řezat,“ řekl Aha! zpěvákův manažer David Němeček. Jenže rok po operaci se ukazuje, že všechny trable nevyřešila. Umělá chlopeň totiž nefunguje, jak by měla, což Bobkovi přináší celou řadu závažných potíží...

Zpěvákovi blízcí nicméně operaci nezatracují, prý je Bobkovi lépe než předtím. „Stačí ale banální viróza a skolí ho třeba na měsíc,“ popisuje manažer David Němeček.


To ostatně přiznal i zpěvák: „Celý týden se třesu hrůzou, abych nebyl nějaký špatný, ale cítím se dobře,“ upozornil Bobek v úvodu koncertu na své podlomené zdraví. Jakmile se ale chopil mikrofonu, na všechny strasti zapomněl a jako odpůrce playbacku zazpíval naživo. „Můj hlas stařecky zhrubl,“ omluvil jedinou výjimku, kterou udělal při slavném duetu s Rottrovou.

Hity prokládal vyprávěním a vzpomínáním. Hosté i diváci milovanému Pavlovi odpustili i to, že mu občas vypadl text, či nezvládl píseň tzv. udýchat. To je následek výměny srdeční chlopně, která nefunguje, jak by měla, a zpěváka často trápí problémy s dechem. I výpadky paměti mohou mít souvislost s nedovírající se chlopní a následným odkrvením mozku.

S Bobkem na pódiu zazářila třeba zpěvačka Marie Rottrová (70). Přestože už nekoncertuje, udělala výjimku a společně s oslavencem zazpívala slavný duet »S tím bláznem si nic nezačínej«. Největší překvapení však přišlo až v samém závěru. Zpěvákovi přišel poblahopřát Karel Gott (73)! To Bobka »dostalo« natolik, že to jeho slabé srdíčko málem nevydrželo!

Utajený Mistr!

Karel Gott byl za »narozeninové překvapení«. Při koncertu seděl trpělivě ve druhé řadě mezi obyčejnými lidmi a užíval si Bobkovo vystoupení. „Nemám slov, jsem šťastný,“ pronesl pak dojatý Bobek, kterému při pohledu na Gotta na chvíli došla řeč.

Přidušená Rottrová!

Při duetu »S tím bláznem si nic nezačínej « polkla tak nešťastně, že jí zaskočilo a přímo na pódiu se málem udusila. „Už vám někdy při zpívání zaskočilo? Je to pěkně hnusné,“ obrátila ale Rottrová děsivě vypadající situaci v žert.



Přečtěte si
hillaarkaa
12. 10. 2012 • 08:58

Takto pozitívně by to nenapsal ani vocas forman

hillaarkaa
10. 10. 2012 • 16:35

Vodpal,hulibrku,za chvíli skončí formanovi u ponku směna,tak tě protáhne

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.